För att förvirra begreppen lite:
En ackumulatortank ackumulerar värme, oftast över en relativt lång tid (ett antal timmar) och volymen är typiskt på 300 till 1000 liter. För att ha nytta av ackumulatortanken så bör man värma vattnet till högre temperatur än vad huset för tillfället behöver. Problemet är att värmepumpen tappar verkningsgrad vid ökad uttemperatur, så det blir sämre ekonomi med en sådan lösning.
Vill man komma åt problemet med korta gångtider och missljud så är det en arbetstank man behöver. Förutom att inkokpplingsprincipen är lite annorlunda så är volymen betydligt mindre.
Visst kan man bygga bra lösningar med en större tank och flytande kondensering, men då är huvudsyftet med ack-tanken att ta emot värme från alternativa värmekällor (ved, sol, pellets, etc).
I övrigt tycker jag som Cougar: Jag skulle ha satsat på bergvärme. Det känns som att berggrunden ligger ganska nära marken på en ö i Bohuslän, så förutsättningarna borde vara ganska bra.
Eftersom du ändå lägger ner mycket pengar med konvertering till vattenburet, etc så är merkostnaden för bergvärmen ganska liten i sammanhanget.
Ta in lite offerter på olika lösningar och kolla vilka kalkyler man kommer fram till.