Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Problem med sms-styrning  (läst 3696 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad LG_H

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 5
Problem med sms-styrning
« skrivet: 18 november 2010, 22:26:43 »
Instalerade för drygt ett år sedan två pumpar (Panasonic NE-12 6,6kW) i vårt fritidshus som är ett sutteränghus i Härjedalen. De har varsin sms-styrning så man kan reglera av/på, höja och sänka temp samt få temperaturstatusen i huset. Under hela tiden har bägge enheterna krånglat från och till och jag har fått göra "ett antal" egna resor fram och tillbaks för att justera efter inrådan och "tips" av leverantören.

Komunikationen mellan innerdelarna och sms-enheterna har inte fungerat tillfredställande. När man skickar "mode?" skall man få till svar vad pumpen är inställd på för temp t.ex. "HEAT20" och även få vilken temperatur det är i rummet. Det som varit frustrerande är att man ibland fått endast temperatursvaret och inte vilket läge pumpen står på. Ibland har det varit tvärtom att man bara fått vilket läge pumpen är inställd på men inte fått vilken temperatur det är i rummet.
Ibland när man skickat t.ex. komandot att höja från 8grader till t.ex. 22 har det inte gått fram men när man kollat statusen genom att skicka "mode?" har man fått till svar att pumpen ändrat läge. Men när man några timmar senare kollat tempen så har den inte ökat utan pumpen står i verkligheten kvar på 8grader. Således skickas falsk status vilket kan vara förödande.

Eftersom vi bor 23mil enkel resa från stugan och det kan vara oerhört kallt där periodvis så är det av stor vikt att denna komunikation fungerar. När man dessutom lagt ut totalt 47000 i en "investering" så känns ju även bara det som en stor anledning att det skall fungera.

Min fråga blir således: är det någon som har haft samma problem eller är detta helt unikt?

Tacksam för respons.

Utloggad Largo1

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 4
SV: Problem med sms-styrning
« Svar #1 skrivet: 19 november 2010, 22:03:21 »
Jag har haft samma problem. Det SMS komandot du skickar till enheten lagras i den, mao vid SMS förfrågning får du svar från fjärrstyrningsenheten och den har tagit emot din ändring av temperaturen men den har ej kontakt med innerdelen till pumpen. Två sätt att lösa detta.
1: Ställ fjärrstyrningsenheten (i mitt fall K2-SMS) ca 1 meter framför innerdelen för att säkerställa att IR-signalen(verkar vara svag) "når" fram till innerdelen.
2: Om du förlänger kabeln till antennen (IR-signalen) då kan du ställa motagaren i ett annat rum vilket ger möjlighet att mäta temperaturen där, drag den förlängda kabeln till innerenheten och placera antennen framför den.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?