Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Larmet gick inte att kvittera på min CTC Ecoair 107 värmepump (numera löst)  (läst 1136 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Krokfar

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 28
För ungefär en vecka sedan gjorde jag en irriterande upptäckt just innan jag skulle gå till jobbet på morgonen. Värmepumpen hade stannat och det var bara 20 grader i ackumulatortanken. Jag förbannade mig själv över att jag inte kontrollerade att den startade som den skulle efter strömavbrottet som var kvällen innan.
Pumpen jag har är en CTC Ecoair 107 så jag dök genast ner i instruktionsböckerna. Tryck på ”D” och ”-” samtidigt för att kvittera larmet stod det. Enkelt tänkte jag, men så fel jag hade. Inte ett skit hände när jag tryckte på knapparna ute vid pumpen. Inte heller hjälpte det om man bröt strömmen. Frustrerad och arg surfade jag ut på nätet där jag tiil min förvåning inte fann ett dugg som kunde hjälpa mig. Efter ett kort samtal till dom som installerade pumpen stod det klart att jag antingen fick fixa det själv på något sätt eller ringa efter en tekniker från CTC.

Bägaren hade inte runnit över än utan det skvalpade bara runt kanten så att säga. Med en skrivmejsel i näven gick jag med bestämda steg ut till pumpen. Nu ska här skruvas, BANNE MIG! Enligt felkoden var det motorskyddet som hade löst något som tydligen kan hända om pumpen går samtidigt som strömmen bryts. Jag började med att bryta strömmen till pumpen. Därefter skruvade jag bort frontpanelen till Ecobasic, stryenheten till pumpen. Där fann jag till min glädje lite rattar att vrida på och knappar att trycka på. Eftersom det var motorskyddet som hade löst vred jag fram och tillbaks på ratten för just motorskyddet, testade och återlöste det samt tvångskörde pumpen för att se att den verkligen fungerade. SEN funkade det faktiskt att återlösa motorskyddet med knapparna. Sen dess har pumpen fungerat klanderfritt.

Nu var detta förmodligen inget konstigt fel för den kunnige, men jag vill ändå skriva om det utifall någon mer råkar ut för samma sak. Det fanns ju inte mycket information om felet på nätet. I alla fall ingen som jag hittade.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

  • Dot gäster: 144
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?