när regleringen sänker temperaturen kommer maskinen att behöva leverera mindre värme. När den ska återuppvärma kommer den behöva leverera mer värme än normalt.
Rent tekniskt så bör en sänkning av temperaturen ett par timmar under ett dygn innebära att husets totala behov av värme minskar och maskinen bör i motsvarande omfattning behöva leverera mindre värme.
Däremot kan det ju vara så att trögheten i ett system gör att det krävs ett mycket smart system, eller massor av eget pill, för att uppnå en temperatursänkning under en viss tid utan att det uppstår problem under andra tider.
Typ gå från 21 grader till 17 grader mellan 00:00 och 06:00 kanske i praktiken innebär att rummet slutar värmas mellan 21:00 och 03:00 för att undvika kalla golv etc när man går upp.
Det är detta som är intressant med thermia / danfoss link. Den säger sig lära sig detta mönster, då den styr termostaten och har tillgång till rummets temperatur. Och därmed ställer man själv in tiden och link sköter resten. Om den därutöver är kopplad till värmepumpen så ställer den även ner värmeproduktionen under tiden - men det behövs ju inte om man har en arbetstank, då hanteras detta av integralen.