Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Är ni nöjda med Varmitec?  (läst 2225 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Sarastro

 • Dignitär inom värmepump
 • *****
 • Stad/land: Mölndal
 • Antal inlägg: 706
Är ni nöjda med Varmitec?
« skrivet: 17 maj 2004, 19:06:44 »
Varmitecs värmepumpar har 2 kompressorer - när det är kallt körs pumpen  med 2 pumpar men om det är relativt varmt körs en pump.
Verkar innebära en man kan få lång gångtid även när värmebehovet är lågt, samtidigt som pumpen borde ha förutsättningar för att levera husets värme utan eller med bara litet värmetillskott även på kalla dagar.
 Bra med tanke på nätens belastning på mycket kalla dagar.  Kanske ochså bra för privatekonomin om det är så att pumpens högre investeringskostnad betalas på rimlig tid genom att det inte behövs mycket tilllskottsenergi.

Men är ni nöjda med pumpen ? Har man lyckats bra med att dämpa bullret från kolvkompressorerna ?Ekonomi? Styrning? Hur fixar ni varmvattnet?  Hur länge har pumpen funnits i marknaden?
Småhus i Mölndal, 1965, med viss tilläggsisolering 1 1/2 plan 145 m2, 50 m2 av källares 100 värms till ca 18 grad. Varmitek 8 /Varmitek VVB 300. Borrhål 180 m, 25 m till berg. Tidigare olja 2,4 m3. Nov 2004 tom  okt 2005  5340 kWh (5900KWh omräknat till år o normaltemp).2005: Patron stöder från -14 grad. Patrontid mindre än 1 timme.  2010: Patron stöder vid -12 (stiltje) -9 (blåst) Total Patrontid 2010: 11 tim (ca 66 kWh. Okt 2011-okt 2012 Totalt 11800 Kwh, VP 6900 kWh. Logger

Utloggad RLA

 • Expert på värmepump
 • ****
 • Stad/land: Strängnäs
 • Antal inlägg: 455
 • Humanum
  • Familjen Lager
Re:Är ni nöjda med Varmitec?
« Svar #1 skrivet: 17 maj 2004, 21:47:54 »
Vi har kört en Varmitek 8TBR i drygt ett år, och är nöjda!
Dock har jag ingen erfarenhet av olika pumpar så jag kan idag inte avgöra vilken som är bäst, de flesta är nog bra...?

Vi har 125 kvm + lika mycket källare, allt i princip uppvärmt, vi har konverterat från direktel till stora radiatorer, kvar är lite elgolv att riva upp :'(, till dags dato (440 driftsdagar) har vi snitt på 19,42 kWh/dygn ca 7100 kWh/år ;D Totalt hade vi 31 timmar tillskott (6kW) och av de var säkert hälften slarv (läs okunskap) av mig!

Ljudnivå som ett kylskåp, hör den inte om man stänger dörren.

Knäppningar i rören, åtgärdas med liten acctank som första radiator (tror jag).

Styrningen fungerar ypperligt, som jag ser det, har väl i princip alla möjligheter och data man kan begära förutom brinetemp, den jobbar med PI-reglering, om det är bra eller dåligt kan säkert någon annan tala om. Styrningen är förberedd för att köras via PC och/eller över modem, mjukvara och kabel erfodras.

Varmvatten fixar vi med 400 liters genomströmningsberedare och den kör vi enkelt till +60 utan tillskott! vi är 3 pers i huset och har inte hitills blivit utan vv.

Ett av argumenten för att skaffa en Varmitek är ju 2 st komp. för att få längre gångtider och därmed "spara" på en pump, längre livslängd... ??? Vi såg i slutet på "eldningsperioden" en tydlig skillnad i antal starter på steg 1 och 2, men det krävdes hjälp av Rickard, nästa vinter kommer vi se hur väl de nya inställningarna/kunskaperna/acc.tank kommer att påverka antalet starter och gångtider under en hel vinter.

Har dessutom monterat ett temp.loggsystem för PC som loggar nästan alla temperaturer, nästa uppgift blir att skaffa en logg för kWh till PC'n.

Totalt sett är vi mycket nöjda med vårt val, jag är dock nästan säker på att vi hade varit lika nöjda med annat fabrikat under år ett, skillnaden skall bli när 1-pumpstyperna ger upp på antal starter/driftstimmar, men än är det det långt dit....

Tilläggas ska att vi är mycket nöjda med Varmitek's representant i området, även Varmitek svarar på frågor, likaså de som tillverkar styrningen är pratglada.
Bibere humanum est, ergo bibamus.

Varmitek TBR 10

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!