Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Förankring av utedelen  (läst 1571 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad bobbopp

  • Ej dignitär inom vp men väldigt nyfiken novis
  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Stad/land: Halmstad
  • Antal inlägg: 14
  • Kön: Man
Förankring av utedelen
« skrivet: 15 mars 2010, 08:17:10 »
Hej!

Eftersom jag tyckte att utedelen stod ganska instabilt när man vickade på den (i garaget i samband med leveransen), trots vikten på 94 kg, så ville jag förankra den. Har även för mej att jag läst nånstans att hålen är just är till för detta ändamål. Installatören tyckte dock inte det behövdes. Eftersom jag ville det så såg fixade jag själv till med borrning av hålen på trädgårdsplattorna, varje sådan är på 60*60*6. Självklart förankrade jag utedelen oavsett vad installatören tyckte eller tänkte. Mitt resonemang var liksom att man kan lossa på skruvarna vid behov. Svårare att borra hål när väl allting är inkopplat.

Efter att läst igenom många inlägg som berör avfrostning och isbildning så blir jag kluven om de där hålen, tre till antalet, var ämnade för vattenavrinning!? Just nu så sker det ingen avrinning av kondensvatten som hamnar strax ovanför "fötterna". Skulle vilja veta hur det är tänkt från början så att jag slipper bli fundera över det och vara orolig i onödan.

Tack på förhand! /DAN
Familj bestående med två vuxna och två småbarn. Bor i en sutterängvilla i mexitegel byggt -75, 140 boendeyta och 98 i biarea, uppvärmning vattenburet med golvvärmeslingor ingjutna i betongplatta kompletterade med radiatorer och endast radiatorer i ovanvåning. Bytt till treglas utom garagedelen -08, kompletterat med kryptongas  bottenvåningen. Haft vanlig ctc elpanna fram till feb. -10, med årsförbrukning sedan -05 med mellan 11 000 kwh till 12 500 kwh, och då endast med 6 radiatorer öppna i ovanvåning kompletterat med 6 kubik ved vid kall väderlek. Installerat VP Thermia Atria Optimum 8 feb. -10, har hela värmesystemet igång förutom 5 radiatorer av totalt 18. Behöver numera bara myselda, istället som tidigare elda två gånger om dagen.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser
Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?