0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Hejsan!Äntligen så fick jag min Nocria 14 LBC installerad igår och det var ett sant nöje att få ställa min CTC Electronics elpanna i läge radiatorenhet AV och låta pumpen värma med full kraft.Nu har det varit några dagar med ordentlig kyla för att vara i Halmstad. Vet att det är ingenting i jämförelse men -8 igår och -12 inatt.Tog inte lång tid för att få behagliga 23° med omnejd i huset och Nocrian taktade på 650-750W i jämförelse med min elpanna som tycktes stå i läge 5.5kW konstant tidigare. Underbart.Men det var inte fullständig lycka. Utedelen är monterad strax bredvid vårt sovrum och jag misstänkte att det skulle kunna bli en vibrerande natt och när det var dags att natta sig då insåg både min sambo och jag att stomljuden kommer vara ohållbara att ligga och lyssna till. Bara att bita i det sura och försätta pumpen i standbyläge och ställa pannan i radiatorenhet på igen tills morgonen och låta pumpen värma sen igen.Har våra experter här på forumet några bra tips för att få bort stomljuden så att vi kan ha pumpen igång 24/7.Installatören nämnde något om lecablock att ställa utedelen på. Skall man bara låta utedelen stå på dem utan någon förankring mot väggen eller hur skall man ha den monterad? Under utedelen så ligger det sten runt huset och huset är ett trähus.Men för övrigt så är jag en mycket nöjd Nocriapumpsägare den korta tid den varit igång. Väntar bara på att alla skall vakna så att jag kan låta pumpen köra igång igen.Tacksam för tips//Thomas
Fast samtidigt ska man vara medveten om att en luft/luft låter en del och då är Nocria ändå ganska tyst jämfört med en del andra då den ju oftast inte behöver gå för fullt.
Tycker för oss är det tvärtom, när pumpen går i "mellanfart" i några plusgrader, då kan vi ana svagt "brum", när den går fullgas, som den snudd på jämt gör så hörs det inget.
God fortsättning och tackar för svar.Vi glömde lägga fram det frusna vörtbrödet dagen innan och kom på det ett par timmar innan allt folk som skulle komma igår, då kom det ett ypperligt förslag från en inte lika fullt så engagerad sambo att lägg brödet under innerdelen och sätt upp temperaturen lite.Sagt och gjort så gjorde vi det och 1½ timma senare så var brödet fullt tinat och ätbart. Strålande funktion.//Thomas