Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Tycker att växlingsventilen verkar trög (IVT HT+ C11)  (läst 704 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad lindis

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 29
Tycker att växlingsventilen verkar trög (IVT HT+ C11)
« skrivet: 04 oktober 2009, 18:34:29 »
Jag har precis fått igång anläggningen(bild i bilagan "Bergvärme.."  nedan) inklusive separat elmätare och templogger och blev lite konfunderad när jag såg kurvorna  från loggningen(se bilagorna). När VP slår av efter varmvattenkörning så skickas det ut varmvatten mot volymtanken som resulterar i en temperaturspik som sitter i ca 1 minut. Tröghet i den externa givaren gör väl att spiken töjs ut men jag tycker att det verkar som om det hinner komma en hel del varmvatten eftersom det också lyfter temperaturen efter värmeväxlaren.

Alla givare utom den jag satt på Brine ut visar värden som stämmer bra med motsvarande värden från VP:n eller när jag mäter med IR-mätaren. Givarvärdet jag får från Brine ut ligger ca 3 grader högre än det från VP. Det var så vackert isolerat så jag har inte velat öppna för IR-avläsning men jag tycker jag varit noga med monteringen av givaren ca 0,5 m från pannan. Det borde väl inte bero på att växlingsventilen sitter mellan GT8 och min externa givare?

/lindis
« Senast ändrad: 04 oktober 2009, 23:29:56 av lindis »
Villa i Stockholmsområdet med 240 m2 uppvärmd yta, golvvärme. IVT Greenline HT Plus C11, volymtank 300L och VBX frånluftsmodul. Golvvärmen är från 1984 med icke diffusionstäta rör därför är en plattvärmeväxlare (Cetetherm)installerad mellan volymtanken och golvkretsen

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser