Noterade att trycket fallit till ca 0,3-0,4 och tänkte öka upp det till rekommenderade 0,5-0,6.
Alltså skruvade jag igång påfyllningen och mycket riktigt ökade trycket, precis som det stod i manualen.
Det tryck du fyller på är trycket i värmekretsen, (mantelutrymmet runt varmvattenberedaren samt radiator/golvvärmesystemet.)
När det nått upp till ca 2,6 började påfyllningen avstanna och vatten rinna ut. Allt enligt planen. Detta fortsatte i lugn och ro ett par minuter när plötsligt värmesystemets säkerhetsventil fick spel och började hacka och föra ett
jämrans liv. Det rann också ut vatten på golvet.
Rann det vatten ur samma säkerhetsventil hela tiden eller menar du att det först kom vatten ur tappvarmvattnets säkerhetsventil och sedan ur värmesystemets säkerhetsventil?
Om det kom ur värmesystemets säkerhetsventil hela tiden så anser jag att det var normalt.
Trycket på inkommande vatten (påfyllningen) ligger ofta inte högre än 2.5-3 bar, detta gör att när ditt tryck började närma sig 2.5 bar så avtog hastigheten i påfyllningen.
En mindre mängd vatten började komma ur säkerhetsventilen, detta pågick under en kortare tid. Om du hade luft i systemet kan detta ha gjort att säkerhetsventilen plötsligt började uppföra sig märkligt, när luftblandat vatten passerar säkerhetsventilen är det inte otroligt att säkerhetsventilen börjar hoppa och föra oväsen.
Detta tyder på att du har haft luft i systemet som du nu blivit av med, det var med andra ord bra att du vidtog den åtgärd du gjorde.
Skulle det vara så att det kom vatten ur båda säkerhetsventilerna blir jag mera fundersam, det borde det inte göra. Vatten bör bara lämna varmvattenberedarens säkerhetsventil när det har värmts vatten i beredaren - detta p.g.a. vattnets värmeutvidgning. (en väldigt liten mängd dessutom)