Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: NIBE FIGHTER 1110-13 som är hel paj...  (läst 3703 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Vide

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 3
NIBE FIGHTER 1110-13 som är hel paj...
« skrivet: 05 november 2008, 08:03:55 »
Hej alla kunniga!

Jag är en sann amatör (...och dessutom tjej...om det nu har någon betydelse annat än att jag snart börjar gråta för att det inte är någon ordning  :'() och ofrivilligt ansvarig för att lösa problemet med vår lilla bostadsrättsförenings trasiga bergvärmepump.
Jo så här är det; Vi är en litet flerbostadshus, 5 lgh och 1 hyreselokal. Totat area ca 410 kvm. Då huset byggdes, år 2000, så installerade man en NIBE FIGHTER 1110-13. Den ska visst ha fungerat ett par år fram till 2005 då det verkar som om den havererat. Av gamla fakturor från YIT (2005) kan vi utläsa att "värmepump stannat - startat igång på läge 2 - pumpen trasig i läge 3". Någon månad senare en ny där det står "Byte av cirkulationspump" Och igen efter en månad så har de igen varit där och då kan man av serviceorder läsa "kompressor brunnit kopplat ur och kör via elpatron. Ringt RC och kontroll hört extern el-patron fungerar inte men den interna räcker. Felsökte därför inte den externa" Varpå man sen då har bytt ut kompressorn.

Så till kruxet, nu 2008 tar vi hit en firma (vi flyttade in höst 2006 - så vi har alltså ingen koll på vad som har hänt med skrället) för att se över vår värme - som vi tycker fungerar dåligt  :o. Killen därifrån kan ju konstatera att vår bergvärmepump inte är inkopplad, utan drivs helt och hållet på el (vilket ju förklarar föreningens skyhöga elförbrukning) och om han ska kunna fixa till det här så behöver han veta varför i hela världen man, efter det då brunnit i kompressorn, inte har kopplat in den igen...och ja där är vi nu.

Ni kunniga, varför i världen har YIT kommit ut till oss för att byta kompressor till i vår trasiga bergvärmepump och sen bara lämnat den, att gå på el? OCh skulle inte den här killen som tittar på den nu, bara kunna dra igång skrället igen?  :-\ hjälp...


« Senast ändrad: 05 november 2008, 08:12:47 av Vide »

Utloggad Vide

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 3
SV: NIBE FIGHTER 1110-13 som är hel paj...
« Svar #1 skrivet: 05 november 2008, 08:28:39 »
Hej, den finns i Tyresö, som ligger nån mil söder om Sthlm.
Ja, vi har provat att ringa till han som står som referens på fakturan, men har verkar har fruktansvärt dåligt minne för han minns ingenting  >:( men jag kanske får prova igen och försöka få tag på den person som faktiskt bytte det där kompressor skrället.

Utloggad Vide

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 3
SV: NIBE FIGHTER 1110-13 som är hel paj...
« Svar #2 skrivet: 05 november 2008, 08:55:35 »
ja precis, så är det säkert och det är väl också därför den här nya servicekillen är lite tveksam till om han kan dra igång den igen.
Nu har jag lokaliserat en männsika där som tycks vara lite inblandad i den här röran, få se vad han säger. Alla tidigare kontaktpersoner har flyttat dessvärre, kan kanske snoka reda på nån av dem och höra...

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser