Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: vad är det för fel på min luftvärmepump??  (läst 4761 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad robbz

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 9
vad är det för fel på min luftvärmepump??
« skrivet: 03 november 2008, 16:25:54 »
Hej allihopa.
ska göra en lång historia kort...

köpte för nästan exakt 1 år sen 3st värmepumpar av märket FUJITSU och modell ASY12LC, av företaget värmepumpsgruppen. då jag har 200kv/m enplanshus och 100kv/m garage så tänkte jag ha en pump i garaget och 2 på huset. började såklart att montera den på garaget Thumbsup...gick skitlätt, och jag vacumsög och drog färdigt strömkabel och gjorde allt jobb själv utom själva el-installationen. av någon anledning så vart bara den på garaget och en på huset inkopplade förra året, medan den trejde (som också var vacumsugen och trycket påsläppt) fick hänga på väggen o-inkopplad fram tills nu.
-och nu när elektrikern har varit här och kopplat in den med, så får jag varken nån värme eller AC ur den, utan bara fläkten går.....vad har hänt? nog för att den har stått i ca 10 mån med trycket påsläppt, men jag har använt riktigt koningsverktyg avsett för detta ändamål och det har inte läckt ut någon gas, för när man kollar det på ventilen så är det ett jädra tryck!!!

har pratat med elektrikern och han tycker det verkar lattjo han med...så jag ska ringa företaget jag köpte dom av, men tänkte kolla här utifall någon har nån aning..
-kan det vara så att gasen har pipit ut någonstans pga att den stått så länge, och att det finns ett litet tryck kvar i, men att det är för litet tryck för att pumpen ska börja gå? för jag har ju inte mätt upp trycket, jag vet bara att det pyser ur ventilen när man trycker på den...

vore väldigt tacksam om någon har varit med om liknande och kunde svara på mina frågor!

/mvh robbz

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser