Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Pelletspanna eller luft/vatten?  (läst 887 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Jimmy_I

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 48
Pelletspanna eller luft/vatten?
« skrivet: 27 juni 2008, 16:35:51 »
Hej,

Jag har ett tegelhus i s.skåne på 145 kvm i två plan och ca 85 i halvkällare som är uppvärmd och till viss del inredd. Vi har även en pool som jag kan värma upp med befintlig elpatron. Det hade därför varit bra om man kunde använda den nya lösningen till detta också men det är inte ett krav. Idag har vi olja/el och det kostar ca 45k om året i uppvärming så det är dags att byta. Frågan är, ska man satsa på pellets eller luft/vatten? Har tittat på en komplett pelletslösning från Janfire och priset är ca 100k vilket är ungefär som för en komplett luft/vatten lösning. Vilken är den bästa lösningen ekonomiskt och funktionellt?
Det är bra med eldning då man värmer källaren naturligt och att murstocken värms upp. Man frångår inte då från husets grundfunktion för uppvärming. Detta kan ju förvisso kompenseras på andra sätt.

Någon som kan tipsa?

Utloggad sollentunahuset

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 29
SV: Pelletspanna eller luft/vatten?
« Svar #1 skrivet: 27 juni 2008, 21:26:46 »
Jag tänker ersätta min olja/el med en luft/vatten Nibe Fighter 2020 och docka den på egen hand på min nuvarande panna. Nibe Fighter kostar 42.400 på Rinkaby Rör och strax under 40.000 här http://www.maniarmatur.se/?artnr=2020.

Det är ju lite pyssel att göra detta på egen hand men att sätta in en pelletspanna bygger in pyssel för all framtid. Och pellets tar mycket plats. Därför vill jag inte sätta en pelletsbrännare på min oljepanna t ex. Jag borde få pelletsförespråkare mot mig nu.

Nibe har värmeväxlare för att ta värmen ut till poolen på sommaren. Själv kommer jag inte att använda detta eftersom jag redan har en värmepump till min pool och rördragningen blir ganska komplicerad eftersom jag har en extrem sutterängtomt med poolen långt från/under huset.

Hade min tomt varit enklare hade jag iofs satsat på jordvärme vilket jag tycker verkar mest ekonomiskt och funktionellt alla kategorier.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!