Köpa värmepump?
Spara pengar
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Erfarenheter av Euronom?  (läst 1536 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Karl

 • Gäst
Erfarenheter av Euronom?
« skrivet: 22 mars 2004, 14:17:29 »
Hej, jag undrar om någon har erfarenhet av Euronoms värmepumpar exotic/exo air. Deras sätt att docka en bef. panna tycker jag verkar intressant. Och så kan man få en tank förberred för solvärme.

www.euronom.se

Utloggad Håkan B

 • Nybörjare
 • *
 • Antal inlägg: 1
SV: Erfarenheter av Euronom?
« Svar #1 skrivet: 19 april 2006, 17:01:49 »
Undvik Euronom. De kan oljepannor...på sin höjd. Värmepumparna är en fransk modell med deras klistermärke på. Dålig verkningsgrad på de större pumparna. De låter som tröskverk och deras Exotank rostar som få. Tekniken är stenålders om man jämför med Nibe m.fl.

Jag har en Exotic 11+exotank och kommer att slänga ut hela rasket så snart ekonomin tillåter.

Utloggad hugin30

 • Nybörjare
 • *
 • Stad/land: Tullinge
 • Antal inlägg: 8
 • Själv är billigaste dräng!
SV: Erfarenheter av Euronom?
« Svar #2 skrivet: 19 april 2006, 17:26:06 »
Har bara erfarenhet av exoair men tycker att den är tyst. Den har inte krånglat för mig,har svårt att tro att den utedelen kommer att rosta i första taget.Tror inte att Euronom tillverkar exotank själva,tanken är misstänkt lik borö.
Eronom  Exoair 10.5 + Exotank VPS500Air

Utloggad soda

 • Lär mig om värmepumpar
 • **
 • Stad/land: Sverige
 • Antal inlägg: 44
 • Soda Popinski (aka: Vodka Drunkenski)
SV: Erfarenheter av Euronom?
« Svar #3 skrivet: 20 april 2006, 22:25:33 »
Hej Karl,

Ska du satsa på VP, satsa på endast på VP. Glöm det här med att koppla in alternativa värmekällor till Exotanken och den fasta kondensering är ju inte direkt det effektivaste.. 

Har själv en gammal Exotic 7 stående i källaren som nu är utbytt mot Nibe 1115 8,5kW (den är din för ett par tusenlappar  --/).  Värme + vv kostnaden halverad  :D (Jan-apr) mot tidigare (iofs krävdes en del TS tidigare då Exotic 7 endast lämnar 5,5kW  fiR:). Kan bara instämma med tidigare insändare att jmf med andra vp låter Exotic som rena rama skördetröskan.

Ett litet tips till dig Håkan om du nu skulle uppgradera till en riktig VP. Behåll Exotanken, 500l + genomströmningsberedaren fungerar bra som varmvattenberedare (ingen legionellahöjning krävs) + längre gångtider vid vv-laddning. Kan även vara bra att ha för shuntning till ev framtida separat golvvärmeslinga.
2 plans med inredd vind och källare (ej värme) 190+80kvm i Blekinge. Byggår 1935. Vattenburen värme. Bergvärmelösning från Euronom  Exotic 7 (5kW!, 104m?? aktivt borrhål) värmepump med fast kondensering mot ack.tank Exotank 500L med genomströmningsslinga för varmvatten (iofs ok). Tillskott 6kW elpatron på ack.tank avstäng tills frun får hjärnsläpp - pumpen behöver stöd redan vid de första minusgraderna (0°C ute - FL temp 41°C för 21°C innetemp), men så lätt lurar hon inte mig - "Elda lite i kaminen så blir det bra" har funkat tidigare men vet inte om man orkar med tjatet en vinter till. Årsförbrukning (inkl hushållsel ) 2004 - 17815kWh, 2005 - ca 20000kWh. Ska nog slänga ut skiten och ta hem VVS-firman för ny borra och ny VP- men vad ska man ha? Vill ha lite komfort så man slipper tjatet..........
Nyinstallerad (060103) Nibe 1115 8,5kW med nytt borrhål (tot aktivt 190m) - nu snackar vi, vilken skillnad :)

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser