0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
.......... kostsamt kommunnalt vatten. Du får betala fullt pris och det inkluderar vattnet ( är rätt bliigt ) men även rening av avloppsvatten ( dyrt ).................
115 m2 med 50W/m2 effektbehov vid DUT ger 5750 W effektbehov.Borrhålet, om man räknar med 40W/meter kan leverera 4720 W om man drar av för avståndet ned till vatten.En värmepump med 4.0 i COP behöver tillföra 1.5 kW el till kompressorn, som också blir till värme, med en total uteffekt om 6220 W.Det borde gå lösa med en värmepump som har 6 kW uteffekt vid DUT.Möjligen en 1255-6
Du skriver inte var huset och hålet är nån stans. Vad är DVUT på SMHI ś lista för orten ?Jag kollade alla borrhål på våran gata på SGU s karta och de som borrade år 2000/2001 har borrhål på 130 m. (Nordanstig/Hälsingland)Man kan ju ev. prova med vad man får för köldbärartemperaturer och även senare borra ett hål till ?
Det är lite för grunt för en VP, är pump och annat kvar, så ha den att vattna med när det blir torrt och behövs. Ingen mening med att kasta pengarna i sjön, som det blir med att vattna med kostsamt kommunnalt vatten. Du får betala fullt pris och det inkluderar vattnet ( är rätt bliigt ) men även rening av avloppsvatten ( dyrt ). Görs ingen skillnad på husvatten eller vattna gräsmattan, det är totalt vad vattenmätaren säger som debiteras.
Min signatur stämmer dåligt, flytt sen juni förra året. Nu 230 kvm tvåplan med lite oklart effektbehov. Huvudvärme på ~150 av dem var 6kW luftburen värme när det byggdes 1990.