0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Ryker det in även när pannan är varm och då ska det vara ett bra drag i skorstenen. Du kan se hur draget är i pipan genom att hålla ett ljus där och ändra på spjället, vet inte men om spjället är stängt så kanske ljuset släcks. Kolla så inte baypassspjälet bråkar, man tänder med det öppet och när pannan är varm stänger man det, rökgaserna får då en längre väg att avge värmen. Har du manualen för den.
Har du en flock kajor i närheten så bygger de snabbt bo i skorstenen.En undran jag har är varför du vill stänga spjället så länge det brinner - det låter väl som nåt man inte gör?
Öppna upp luckan där spjället är och se. kanske fullt med sot där. Sen det med pannan det är en underbrännare och primärluften är den som ska ge syre till fyren. Sekundärluften , längst ner, om den är öppen för mycket så kommer det att ryka i genom övre luckan. Det ska bara pysa in lite i den nedre luckan och luckan primär öppnas upp mycket. Sen en sak som är viktig, du ska elda efter rökgastempen som är direkt efter pannan mot skorstenen, mellan 180 -240 C inte mer, strypes in med att primären stryps lite. En panna är gjord för att ta åt sig en viss kW och din är en liten en på 20 kW och kan inte ta åt sig mer, oavsett om du sprängeldar den, bara kråkorna som trivs.