Ja, oljan drar åt sig fukt, men den kan också ge ifrån sig fukten. Den burk som kallas för torkfilter (det finns delade meningar om huruvida den verkligen borde kallas torkfilter) kan man nödtorftigt torka ur någorlunda.
Jag föreslår att du ordnar värme på torkfilterburken (t ex genom att ta en trågvärmekabel från skrotad luftvärmepump och linda runt den. Ev också värma kompressorns botten, t ex genom att linda en värmekabel några varv runt den längst ned (innanför isoleringsmattorna).
Vakuumpumpa länge - flera timmar, gärna ett dygn. Håll koll på hur varmt torkfilter och kompressor blir, om de börjar komma upp mot 100
kanske man ska begränsa sig lite med värmekablarna. Det är bra om hela utedelen håller sig någorlunda varm under pumpningen.
Håll koll på vakuumpumpens olja under pumpningen, om det fanns mycket fukt att suga ut ur anläggningen så kan den bli grumlig. I så fall bör man stoppa vakuumpumpen och byta olja i den innan man fortsätter. Samma sak om oljan blir mörk eller börjar lukta bränt, som kan hända i vissa vakuumpumpar när de får gå länge i sträck.
Om värmepumpen har stått oanvänd länge (över ett år) så bör de stora elektrolytkondensatorerna i inverterns DC-mellanled (de sitter på det större av de två kretskorten i utedelen) formeras innan man tar den i drift på allvar. Formeringen kan ske genom att man lägger på 350-400 V likspänning via ett högohmigt motstånd, eller från en strömbegränsad spänningskälla (max kanske 10-20 mA) tills kondensatorerna har nått upp i full spänning.