0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Eta, Hargassner Lindner Sommerauer, mfl Österikiska brukar funka bra men räkan med 1 - 2 besök per år i pannrummet. Bulkleverans med sensor till pelletsleverantören så du slipper ringa efter mer i tid och otid.
Utformningen av pelletsförrådet är a och o. Ett vanligt scenario är att man köper en brännare till sin gamla ctc 265-panna, fyller matkällaren bredvid med bulkpellets och trycker in pelletsskruven där vilket borgar för trubbel både maskinellt och i värsta fall äktenskapligt. Med en panna som är gjord med tanke på pelleteldning,automatisk rensning av brännare och ett självtömmande pelletsförråd, inskränker sig arbetsinsatsen till tömning av asklåda 2-3ggr/år, ev ekonomisotning av pannan(om sotaren inte gjort det) och att se till att det fylls pellets i förrådet innan det är helt slut. Fördelen är att det går att få lika hög värme på radiatorer och varmvatten som då det eldades med olja.