Normalt sett så kräver radiatorerna högre temp än golvvärmen.
Det du hänvisar till som "tillflödet" brukar vara en trimventil som sitter på returen från fördelaren till värmepumpen, den kan jämföra med en shunt i ett vanligt system, ju mer du stryper den desto mer vatten recirkulerar intern i golvvärmslingorna, och ju mer du öppnar den desto mer varmt vatten tillförs från värmepumpen.
Ofta är dessa ventiler så små att man omöjligt kan få in allt flöde som värmepumpen kräver, vilket resulterar i att man tvingas köra ut onödigt varmt vatten till fördelaren.
I hus med radiatorer i kombination med golvvärmen kan det fungera.
Det man normalt gör i hus med kombinerad golvvärme + radiatorer är att ställa in kurva och paralellförskjutning så att det blir lagom varmt i de rum som värms av radiatorerna, sedan får man stryp ned till golvvärmen.
Golvvärmeslingorna är normalt designade för att ha en deltaT mellan fram och retur på årets kallaste dag om ca 5 grader, över radiatorerna skall det vara 5-10 grader, och över värmepumpen skall det ligga i intervallet 6-10 grader.
Bara när värmepumpen går kontinuerligt så länge att temperaturen inte längre stiger i systemet kan man mäta upp deltaT över radiatorer och golvvärmeslingor.
Däremot kan man mäta och justera grundflödet över hela systemet (deltaT över värmepumpens kondensor =diff mellan fram och returledning på värmepumpen) så snart kompressorn gått i några minuter.
Skillnaderna beror på att så länge temperaturen i systemet stiger så stiger också deltaT över golvvärmeslingorna och radiatorerna.