0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Jag har kollat och man kan ha tallriksventil som frånluftsdon också, inget konstigt med det tydligen.Men donet på bild 3 används endast som frånluftsdon, ingen tvekan där.Nu kan du säkert fixa till detta själv om du är lite händig, det blir mindre skrik för ullen än att försöka förmå en plattnacke att erkänna att denne gjort fel.Men jag undrar varför du skruvat in donet på bild 3 max?Det släpper genom mer luft om du skruvar ut det.
Det här beror på hur du huvudsakligen värmer rummet?Om det är luftburen värme, dvs att ventilationsluften värmer så borde principen vara att tilluften är nertill och frånluften i taket, annars får du troligen rejäl skiktning med varm luft i huvudhöjd och kallt om fötterna?Värms rummet på annat sätt sätt, typ golvvärme så ska du ställa in tilluften att vara nån grad kallare än rumstemp och skicka in den i takhöjd och suga ut luften nertill precis som nu.Sen vill man ju av naturliga själ ha undertryck i badrum så då borde tilluften förses med en bättre strypningsmöjlighet än frånluften vilket tyder på att donet i bild 3 i alla fall är helt fel.
Det är helt och hållet luftburen värme i hela huset. Överallt är tilluften (varmluft) i taket och utsuget i golvnivå (utsug i badrum, kök, tvättstuga samt ett stort i vardagsrummet). Vet inte om det spelar roll men det är ett borohus från -90. Faktiskt aldrig tänkt att det skulle vara konstigt att man har tilluft i badrummet men ska försöka höra med grannar som har samma system.