Antal personer som röstat: 55
0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Diversifiering är det du syftar på.Alla nöddieselar ser i stort sett lika ut.Komponenterna fungerar likadant och fasningsutrustningen är likvärdig.Allt är standardiserat.Diversifiering avser främst olika typer exempelvis en elektrisk och en pneumatisk ventil.Att ha två elektriska ventiler av olika märke gör inte någon större skillnader när du tappar strömen.Skulle man ha separata system så skulle det inte varit ett dieselaggregat utan exempelvis en turbin.Nu är dieslarna i stort sett felsäkra och har redundanta startsystem.Att köpa in olika märken kan man göra men risken finns att de faktiskt innehåller exakt samma kritiska komponenter.Flygindustrin använder diversifiering överallt, men trots mer än 50 års erfarenhet från olika typer av olyckor och oändligt många flygtimmar så händer det ändå.Det finns inget felsäkert system för när vi byggt det så finns ändå den mänskliga faktorn och murphys lag.Och ja, bra skrivit!
kanske var Fukushima sista olyckan
Flygindustrin använder diversifiering överallt, men trots mer än 50 års erfarenhet från olika typer av olyckor och oändligt många flygtimmar så händer det ändå.
Det var det väl troligen inte. Vad som däremot är fullständigt missförstått är konsekvenserna. En del ser framför sig ett månlandskap med missbildade organismer efter ett utsläpp, och mängder av döda.Verkligheten - i Fukushima återvänder man nu efter sanering. Inga dödsoffer krävdes av strålning. Ingen ökad cancerfrekvens. Däremot beräknas upp till 1600 ha dött pga det sätt evakueringen skedde. Stämmer till eftertanke - det var RÄDSLAN för strålning som dödade många av dessa personer. Samma irrationella rädsla som man kan se här http://www.nytimes.com/2015/09/22/science/when-radiation-isnt-the-real-risk.html?smid=fb-share&_r=1Lägg till det att Fukushima hade överraskande stora brister vad gäller säkerheten - 1) placeringen av nödgeneratorerna 2) ingen ventilation och inget filter som kunde fånga upp utsläppen. Till skillnad från våra reaktorer, och alla som byggs idag. ÄNDÅ blev konsekvenserna inte allvarligare.
Du var nog den enda som inte förstod att trots alla flygtimmar och allt fokus på säkerhet så händer det olyckor ändå.
Ja, tänk vad mycket hållbar energi man hade fått för det.Det är sådana enorma pengar man talar om när man talar kärnkraft att det är helt obegripligt att man inte satsar detta på hållbara alternativ istället.
Ja det gör det, vi kanske ska ta och jämföra antalet flygtimmar per år för alla lite större passagerarplan och räkna antal olyckor per flygtimme, och sedan jämföra resultat med kärnkraften...? Är du beredd på resultatet?
Det är för övrigt det stora överskottet av el som gör elpriserna låga också.Ser man saken i det ljuset så finns ingen brist på energi.