Man skall ha en MBP-kompressor (medium back pressure) - typ AC-kompressor för detta, frågan är om inte många kylskåpkompressorer ligger i det området, dock får man vara beredd att korta kapillärröret om man skall öka kylkapaciteten vid högre evaprorator temperatur, och gör man inte det så får man istället en isklump med -10 grader C längst in där kapillärröret mynnar ut även om evaporatorn är stor och fläktad. Om man kortar den ursprungliga kapillärröret till ca 70% av ursprungliga längd så bör flödet öka till ca 1.4 ggr ursprungliga massamängden per tid och motsvarar då ca +1 grad förångningstemperatur om det innan låg på ca -10 grader C (ganska typisk evaporatortemperatur för kylskåp) och sugvolymen per tid är samma till kompressorn.
Sådana system är kritiskt fyllda vilket innebär att att vid låg evaporatortemperatur något under designtemperaturen så skall det börja bilda mycket flash-gas (susandet och gurglandet - typiskt kylskåp), det suger slut på flytande kondensat i kondensorn men mängden ändå inte så stor att det fyller receivern i slutet av evaporatorn och det börja stänka kondensat in i kompressorn.
Och motsvarande om det är varm evaporator så stackar det upp flytande kondensat i kondensorn och det skall vara precis lagom så att kondensorn inte blir för full i sina rör när det sugit torrt i evaporatorn och det blir problem och för kylskåp så handlar det på fåtal gram när, för rätt i köldmediemängd.
Har man rotat och kapat rör och egengjord evaporator/kondensor så har man några kvällar framför sig innan man lirar in mängderna rätt och kapillärröret är av rätt längd. Det kommer bli många tömningar och fyllningar av maskin innan man hittat rätt...
---
LBP-kompressor (Low Back Pressure) för frys har stor slagvolym relativt motorstorleken och går den med hög suggastryck för att förångningen är på hög temperatur (över noll grader) så kommer kompressorn gå överlastat om det är mer än kortare tider.
kort sagt man får jaga fram aktuell datablad för kompressorn som finns i slaktoffret och se om det passar för uppgiften.