0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Under det sexkantiga locket satt en justerskruv med spår. Återstår nu bara att få hyffsad balans i slingan.
Så länge det är runt 20 grader i rummet vet varken värmepump eller radiator om det är varmt eller kallt ute. (Man kanske måste tweaka inställningarna i styren lite för att kompressorn skall starta)Så det går bra att justera flöden mer eller mindre året runt.
Du har väll inte värme på sommaren ???Lycka till och justera 1-rörs när det är 20 °Cvarmt
Kan du förklara på vilket sätt radiatorernas värmeavgivning är annorlunda om det är 22 grader varmt inne i september, och när det är 22 grader varmt inne i februari?Utetempen har ingen som helst betydelse för radiatorernas värmeavgivning, de avger ju värme enbart i förhållande till radiatortemp och rumstemp.I vart fall så länge man inte har radiatorerna utomhus. Sen kan det ju förstås efter en eller ett par timmar bli varmt om man håller på och justerar länge, och då får man ju i så fall ta en paus.Eller öppna en dörr.
Naturligtvis har man värme på även sommartid, och låter reglerdatorn på VP sköta om den ska pytsa ut någon värme eller ej. I vårt kylslagna land är det inte ovanligt att man behöver lite värmetillskott även sommartid, för så snål är väl ingen så att man inte unnar sig att ha varmt även på sommarn
Om du har 22 °C utomhus i septemper.Har du samma kyleffekt på en radiator som det är -22i februari °C för du menar väll inte att du kör på samma framledningstemperatur Har alltid funderat på varför du springer och höjer/sänker kurvan på hösten/vintern men nu börjar det klarna varför Rickard Behöver du mer kyleffekt i en radiator om det är kallt ute eller mindre
Kan man råka justera ut skruven för långt så att det börjar läcka vatten, eller tar det stopp när justeringen är max utskruvad?