Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!
 

Författare Ämne: Regler för inlägg i forumet.  (läst 6438 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Rickard

  • Rickard
  • Administratör
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 35043
  • Karma +55/-44
  • Kön: Man
  • Ägare av forumet
Regler för inlägg i forumet.
« skrivet: 23 november 2005, 14:01:25 »
Värmepumpsforum föddes när jag av ren nyfikenhet försökte mig på att bygga en egen hemsida, en hemsida behöver fyllas med något...
På den vägen är det, utan alla engagerade besökare, medlemmar och moderatorer skulle värmepumpsforum aldrig ha kunnat växa som det gjort, jag vill därför framföra ett stort och allvarligt menat TACK till alla er som på olika sätt bidragit till den enorma kunskapsbank som har vuxit och fortsätter växa fram när det gäller alla typer av värmepumpar.Är värmepumpsforum verkligen oberoende?

Ja, så tillvida att det inte finansieras av stat, kommun, landsting eller likande instutition.
Ej heller finasieras Värmepumpsforum av någon form av sammanslutning av företag med intressen i värmepumpsbranschen.

Huruvida jag är överdrivet lojal mot de företag som annonserar (eller illojal mot de som inte annonserar) är en bedömning som du som besökare eller medlem får göra.
Risken finns, det medger jag, men jag försöker verkligen att inte låta detta påverka mina inlägg.
Skulle ni anse att jag skyddar mina annonsörer eller smutskastar/kritiserar de företag/tillverkare som inte annonserar så får ni naturligtvis ifrågasätta detta i forumet, jag ser dock helst att den typen av kritik framförs via mail till rickard@varmepumpsforum.com , detta så att diskussionen i inläggen får handla om det frågeställaren ville att den skulle handla om.

Nu till regelverket för Värmepumpsforum.

Följ våra regler
I och med att du registrerar dig som medlem så accepterar du också alla de regler som finns för forumet.

Moderatorerna finns här för att göra din och alla andra medlemmars tillvaro på forumet så trevlig som möjlig. Får du en uppmaning eller tillsägelse av en moderator så rätta dig efter denna.
Om du inte håller med, inte förstår varför eller anser att du eller någon annan blivit orättvist behandlad av en moderator så är det inte tillåtet att börja diskutera detta i forumet utan alla kontakter ska ske via PM.
Om du anser eller misstänker att en specifik medlem bryter mot någon regel så diskutera inte detta öppet i forumet utan skicka en anmälan i stället.


Först och främst, använd sökfunktionen, det finns många frågor som redan ställts och fått ett svar.

1. Reklam i inlägg tillåts inte (med undantaget Tillverkare/Leverantörsforum där tillverkare/leverantörer som "köpt plats" i forumet får marknadsföra sina produkter)

2. "Svartlistning" av personer, installatörer eller företag tillåts inte då det är omöjligt för oss moderatorer att kontrollera sanningshalten i den typen av inlägg.

3. Namngivning av enskilda företag eller installatörer får inte göras, även om man anser sig orättvist behandlad. Även här beroende på att vi moderatorer omöjligt kan kontrollera sanningshalten i den typen av inlägg.

4. Återkommande upprepanden av varningar för eller lovord över vissa värmepumpar tillåts inte, anledningen till detta är enkel, även om samma person klagar eller berömmer en viss värmepump i inlägg efter inlägg så kan det tolkas av forumets besökare och medlemmar som att det är "många" som gillar eller ogillar just den pumpen... Ett eller ett fåtal sakliga inlägg med beröm eller "varningar" för den "egna" värmepumpen är dock ok.

5. Posta inte samma fråga i flera kategorier, sk dubbelpostning.

6. Var tydlig i din rubrik när du vill ha hjälp, skriv t.ex. hellre "Ny IVT som brummar" än "HJÄLP" om du vill ha hjälp med en brummande IVT.

7. För att få så många bra och utförliga svar på din fråga som möjligt, formulera din fråga väl, skriv så att andra verkligen förstår vad du vill veta, korrekturläs gärna ditt inlägg innan du postar det.

8. Var saklig, detta forum är ett seriöst forum, ryktesspridning , smutskastning och utpressning mot enskilda eller företag får ske på annan plats.

9. Skämta gärna, men se till att det framgår i inlägget, gärna genom att bifoga en smilie, allt för att undvika missförstånd. Kom ihåg att ironi lätt missuppfattas i skrift, det är därför extra viktigt att tydliggöra ironiska kommentarer genom att bifoga en smilie eller genom att skriva *ironi* före eller efter skämtet.

10. Länkning till företag eller enskild person som säljer värmepumpar eller annat som diskuteras i forumet granskas ganska hårt av moderatorerna, detta för att undvika "smygreklam", tyvärr ett relativt vanligt fenomen och inget som i normalfallet tillför forumet något av värde.
Gäster och nya medlemmar granskas hårdare än gamla, kända medlemmar.

11. Moderatorer och administratör har rätt att redigera eller plocka bort inlägg som inte följer ovanstående regler.
Moderatorerna äger dessutom fullständiga rättigheter att redigera eller radera inlägg som de anser olämpliga, detta oavsett anledning.

12. Inlägg som länkar till eller tipsar om produkter eller annonser som direkt eller indirekt kan konkurrera med Värmepumpsforums egen webshops produkter kan komma att redigeras eller raderas.

Fler regler kanske kommer...

Undantag från dessa regler tillåts dock i vissa fall och beror på t.ex.

1. Nya medlemmar och gäster kontrolleras mer rigoröst, inga större undantag från ovanstående regler tillåts, i vissa fall plockas meddelanden bort som misstänks vara reklam eller liknande även om det inte var meningen med inlägget.

2. Väl kända medlemmar, vars integritet och seriositet är känd, kan tillåtas framföra mer allvarlig kritik och t.o.m i vissa fall få nämna namn på företag/tillverkare eller leverantörer, detta är dock i undantagsfall och om sanningshalten i påståendena kan verifieras, t.ex. via länkar till tidningsartiklar, eller "svartlisning" av allmänna reklamationsnämnden.


Anledningen till de relativt rigorösa regler jag satt upp angående länkning till företag eller personer som säljer värmepumpar beror på att det finns stora ekonomiska intressen i värmepumpsbraschen, många gånger har det skrivits, och skrivs fortfarande inlägg, i forumet med ett enda mål - att marknadsföra sitt eget eller anhörigs företag eller "svarta affärer" eller att smutskasta en konkurrent.

Ibland kanske den typen av inlägg kan vara informativa om man just står i färd med att köpa en värmepump, men i flera fall är seriositeten hos dessa försäljare inte speciellt hög, jag har därför valt att gå den väg jag har gjort i denna fråga. Synpunkter på detta och andra regler lämnas helst till mig via e-post eller framförs i "tavlan" Synpunkter på forumet.

Värmepumpsforum ägs och drivs sedan början av 2004 helt av mig, Rickard Marklund.
Företagets registrerade namn är Web Info Quality EU AB (WebIQ AB), med F-skattsedel och org.nr. 556787-3756

m.v.h.

/Rickard
« Senast ändrad: 22 mars 2010, 09:15:16 av Rickard »
Webbshop för energisparare: www.energibutiken.se (http://www.energibutiken.se)
Till forumets kostnadsfria Offerttjänst: https://www.energioffert.se
Min loggade anläggning: https://e-logger.se/pub?rmarklund
Mina andra forum: www.poolforum.se (http://www.poolforum.se) och: www.atvforum.se (http://www.atvforum.se)
Konverterat från direktverkande elradiatorer till vattenburet och värmepump 2003. Hus: Älvsbyhus -75, Ort PITEÅ, uppvärmd yta ca 170 m2. Värmepump Nibe 1255-12, 500 meter ytjord-kollektor i en slinga, 14 st Korado radiatorer,2-rörs vattenburet system. Utomhuspool 4 X 8 meter som värms med värmepump till ca 32 grader under maj-sept.
38 stycken solceller, Hanersun TCP18-54HB415W, Total teoretisk effekt 15770 W.
Invertern är en Hybrid från Growatt på 15 kW, och batterierna är Growatt APX HV Battery 15 kW, Power Module APX 98020-P1/APX 98034-P2
Yrke: Egen företagare, bakgrund: Systemtekniker med inriktning mot styr/regler. 3 års yrkesutbildning + diverse internutbildningar, 20 års yrkeserfarenhet.
Allt om mig: http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=5196.msg48236#msg48236

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Energibutiken.se smarta varor p ntet, leverans till drren
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!