0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Varför denna undran - problem ??Kylskåp är kritiskt fyllda och man fyller så att det precis stänker fram en smula köldmediedroppar i tjocka behållaren (receivern) i slutet av kylslingan inne i kylen eller den sista labyrinten precis där gaserna sugs ut. temperaturen skall vara i stort sett lika hela vägen utom den sista biten vid burken/labyrintens (receiverns) utgång där temperaturen börja stiga ett fåtal grader - även kylnissar får gå på temperatur i det här läget för att finna var 'kokningen' slutar med fingrar och termometer och det räcker inte att bara gå på lågtrycksidans tryck på service-uttaget - eller så fyller man exakt så mycket det står på etiketten... Detta mäts efter att kyl/frysen gått en god stund och kommit i stabil driftläge.---Om du tittar på kompressorn så står det troligen 'R600a' och i lite mer sällsynta fall kanske R134a.R600a är annat namn för isobutan och är i stort sett liknande gasen som finns i en cigarettändare, fast mycket renare. En mindre kyl kanske har 30-40 gram och i regel står det på någon lapp ur mycket som fylls och det är noga på grammet om det skall fungera bra. R600a/isobutan är i dagsläget den effektivaste köldmediet som finns använd i kylmaskiner idag och dom syntetiska köldmedier som R134a, och förut R12 ligger långt efter och idag lär aldrig kunna komma ifatt hur mycket man än försöker.