Nu är det påsk och då blir det påskebord med massa god mat och go dricka till det
Men vad ska man ha för mat i påsk tycker ni?
Några självklara saker är ju Janssons frestelse, ägg, prinskorv, köttbullar, lax och lite annat smått och gott såsom skaldjurspatè och en massa sill
Dricka till det.., öl och Reimerholms Herrgårds Aquavit
Maten ska tillverkas i sån mängd att den även räcker som bakfyllemat på påskdagen
En annan god rätt är fäljande:
Förrätten består av sill i olika varianter, lax och skaldjurspatè, ett halvt ägg med majonäs och svart rom på samt en knäckeskiva med saltat smör på
Huvudrätten blir då följande.., ungsstekt laxfilè med diverse goda kryddor på, färska potäter som är kokta, romsås, creme freige (den fetaste), en klick smör och ärtor
Efterätt kan väljas efter behag men jag rekommenderar en rabbarberpaj med mycket sås på
Nån av er som har mer bra förslag på god mat?
Tänk nu på att alla ska kunna laga maten och att vi inte är kockar från kocklandslaget som ska brilljera med våra kunskaper, för hur det än är så är det den enklaste maten som för det mesta blir bäst
Ja menar vad kan slå nyligen uppryckta potäter och sill
Glader påsker på er