På tal om att lagra värme...
Jag hyrde ett hus för några årsedan med en Tyrolia köksspis i som jag hade som värmekälla, var en stor en med bra stort ved-in-tag så det räckte gott Thumbsup
Men så blev det ju fort nedkylt i den gamla stugan så jag tog och fyllde ugnen med 6st stenar från en skorsten, gjorde jävligt gott det där.
Tog iof en aning längre tid att få upp värme i kåken när den var nerkyld.
Så ett tips är ju om man har ett snyggt ställe att förvara riktig täljsten på i eller runt på en kamin eller vedspis så ska man köpa det och vips har man mer yta som lagrar värme Thumbsup
Exempel om man har en vedspis, fyll ugnen med 4 st täljstenar och få nån att göra snygga prydnadsprylar i täljsten för att ha på spisen så gör det gott för eftervärmen Thumbsup
Köper man nytt ska man ju givetvis satsa på så mkt täljsten som möjligt i produkten från början...