Ad
Varmvattenberedare från Indol
Bäst online casino i Sverige
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!
 

Författare Ämne: Vad är bäst på grillen?  (läst 20259 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Fattiglapp

  • Felaktigt utnämnd till
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 1657
  • Karma +19/-13
  • Kön: Man
  • Go ahead punk.... make my day.
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #30 skrivet: 29 april 2011, 17:50:03 »
Ofta är det enkla godast, det är inte alltid priset på grillbiten är i förhållande till smaken. Några väl utvalda hamburgare, med egenknåpad sallad, dressing och rå rödlök är kanon för gommen.

Gör hamburgerdressing i en burk så här:

Ta ett par matskedar majonäs, tryck ut ungefär lika mycket ketchup, dra på en liten sträng senap, knäck på ett ägg och avsluta med två teskedar bostongurka. Vet man vad man gör kan man ta i någon favoritkrydda också.

Rör om.

Klart, amerikanisk hamburgerdressing Thumbsup

Häller man sen på lite spad från inlagd gurka så blir det typ Rhode island. Gott på kaninmaten.

Utloggad Gäst407

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 3104
  • Karma +3/-6
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #31 skrivet: 29 april 2011, 17:56:39 »
hej
allt kött är gott på grillen ..om det tillreds å förbereds rätt...spelar ingen roll om det är gris kyckling eller nötkött...tror tom hund å katt skulle smaka gott..
bara man ger köttet lite tid å kärlek innan grillningen...


marinerad helgrillad oxfile med klyftpotatis alt rotfrukts gratäng med en mustig bbq sås eller en grönpeppar/konjaks sås  sitter häller inte helt fel...

ett fel är att folk är hysteriska om köttet ligger i kylen nån dag,det e som folk tror att är inte köttet fryst så är det otjänligt som föda...
släng in köttet i marinad å låt bakterierna göra jobbet i några dar så får ni en skosula mör

Utloggad V70tdi

  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Stad/land: Rö
  • Antal inlägg: 173
  • Karma +1/-0
  • Kön: Man
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #32 skrivet: 29 april 2011, 18:55:38 »
Älgfile är kalas på grillen tillsammans med en riktig potatisgratäng gjord på riktig fet grädde.

Vildsvin ska även det vara fint att grilla men inget jag provat själv.
Nibe 360P kompletterad med en Panasonic NE9LKE

Utloggad cougar

  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Stad/land: Eskilstuna
  • Antal inlägg: 2917
  • Karma +17/-1
  • Kön: Man
  • koppar är fint
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #33 skrivet: 29 april 2011, 19:25:00 »
En sjukt god variant på grillad förrätt är att linda in musslor, kronärtskockshjärtan och sparris i baconskivor, grilla snabbt och servera med en kall öl medans gästerna väntar på biffen... *vinkar*
attans vad jag blev sugen på grillat nu...det får bli en annan dag, har några timmars jobb kvar huvuddunk
Har svårt att acceptera maktutövandet från forumägaren och väljer därför att logga ut. Nås fortsättningsvis endast via mail.
Over and out!

Utloggad Fattiglapp

  • Felaktigt utnämnd till
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 1657
  • Karma +19/-13
  • Kön: Man
  • Go ahead punk.... make my day.
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #34 skrivet: 29 april 2011, 20:06:10 »
För många skulle man nog kunna sammanfatta att det bästa på grillen är något som är varmt, fräser, ryker lite och som man med gott samvete kan ta några kalla goda öl till när man bereder ...

Utloggad Paxmax

  • En riktig filur samt
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 1450
  • Karma +5/-2
  • Kön: Man
  • Går det att överklocka sin pump?
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #35 skrivet: 30 april 2011, 01:04:28 »
Om några timmar blir det några "nic picks" på grillen.. hehee nic2's jalapenos, fast jag tänkte holka ur dom och stuffa dom med blandningen av kärnhuset+ost sen baconsom tätplugg och omsvep.

Vi brukar ibland grilla/rosta snedskurna baugetteskivor på grillen och bre på vitlöksmör. obs -det går FORT som attan!! lämna inte grillen 5 ens sekunder, kan va skillnaden mellan god och svartbränd!
Det hemska med att bli klokare är att man snart inser hur lite man egentligen vet...
Mentalt förberedd ägare av äkta "H16"-DKE maskiner

Utloggad David Rinnan

  • Svart bälte i frågor...
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Stockholm, Tyresö
  • Antal inlägg: 6954
  • Karma +61/-60
  • Kön: Man
  • Teknikintresserad
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #36 skrivet: 30 april 2011, 09:40:32 »
I går blev det 1kg helstekt entrecotte. Fick ligga framme någon timma sedan pang på grillen. Tog väl 1.5 timmar typ men satan va gott det blev. Fördelen med att grilla på bit är att man kan stå länge i solen och ta någon öl medans köttet grillas
Monovalent markvärme Thermia Diplomat 16kw med 300l UVL-tank. 247m aktivt borrdjup i Stockholm. Villa delvis 1.5 plan om totalt 249m2, ca 165m2 i ett plan, med 12kw effektbehov från 1976. Konverterat från direktel till vattenburet med radiatorer. Thermia Link, Thermiq, Kantherm FTX och ventilerat Nivellgolv i entreplan.

Utloggad Gäst407

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 3104
  • Karma +3/-6
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #37 skrivet: 01 maj 2011, 20:41:06 »
hur länge låter ni köttet dra i kylen...ligga innan ni använder det på grillen...
lägg köttet i en plast påse med lite marinad å låt det stå å dra i 3-4 dar i kylen

bäst e vacat kött ..kan lätt ligga i kylen i 4-5 dar för att mogna till då nötkött antar en väldigt mörk färg så e det som bäst....

att marinera köttet på morgonen å äta det på kvällen skulle va straffbart....

Utloggad pricken

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: 2,5 mil söder polcirkeln...burr
  • Antal inlägg: 1430
  • Karma +4/-1
  • Kön: Man
  • Fifaen vad det går, i buskar och hår.....
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #38 skrivet: 02 maj 2011, 00:43:57 »
Vadå straffbart?

Smaken är som rövva, delad.

Jag föredrar ofta beroende på vad som grillas att behålla kött neutralt, och torrkrydda efteråt, inte slaffsa med olja och skit som antänder och bränner lätt köttet, speciellt kyckling.

Att sabba den goda viltsmaken som älg, ren mm ger med marinad, det är i mitt tycke ganska dumt.
År 1 TOT 13213kWh VP 6373kWh
År 2 TOT 12611kWh VP 5614kWh
År 3 TOT 12873kWh VP 6147kWh
År 4 TOT 13807kWh VP 6787kWh

Ql med VP

Utloggad Gäst407

  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 3104
  • Karma +3/-6
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #39 skrivet: 02 maj 2011, 07:42:36 »
Vadå straffbart?

Smaken är som rövva, delad.

Jag föredrar ofta beroende på vad som grillas att behålla kött neutralt, och torrkrydda efteråt, inte slaffsa med olja och skit som antänder och bränner lätt köttet, speciellt kyckling.

Att sabba den goda viltsmaken som älg, ren mm ger med marinad, det är i mitt tycke ganska dumt.


hej
marinering å lagrng av köttet görs inte i förstahand för att få smak..utan för att möra köttet
bakterier å sånt mojs börjar att bryta ner köttbiten å köttet blir mörare

set är samma sak då man hänger ett djur i slakteriet kruxet neråt landet är ju att ni har så förbaskat med flugor å skit...va ner å jagade rådjur lite å det va varmt som fan + att flugorna krälade överallt
skulle inte törsa mitt kött hänga framme nå länge,här uppe i norr e det ofta kallt å väldigt lite flugor å skit då vi jagar ...köttet kan hänga i en vecka typ

Utloggad zibrosc1235

  • Nam et ipsa scienta potestas est
  • Expert på värmepump
  • ****
  • Antal inlägg: 508
  • Karma +5/-29
  • Kön: Man
    • Budgetvärmepumpar
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #40 skrivet: 02 maj 2011, 12:37:25 »
Mycket kan bli gott på en grill.
Souvlaki på lamm(grillspett med fyrkantiga köttbitar från ex lammstek) med tsatsiki och klyftpotatis i ugn eller potatis i folie på grillen med grillade tomater slår det mesta.
[url http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=15285[/url]
Suterränghus
Ventilation: Självdrag
Uppv.yta: 150 m2 Innetemp ca 21 grader
Söder om Mälaren

Utloggad Fattiglapp

  • Felaktigt utnämnd till
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Antal inlägg: 1657
  • Karma +19/-13
  • Kön: Man
  • Go ahead punk.... make my day.
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #41 skrivet: 08 juli 2011, 19:18:24 »
Halloumi har blivit en liten favorit att ha med vid grillning sedan denna trådstart, tack för det Thumbsup

Nu har vi blivit vid en Gasolgrill och ännu en dimension har öppnats gällande grillning, enkelt, smidigt och effektivt. Nu skall jag bränna på några kycklingfileer till kvällsmat, med rödlök halloumi sallad och annat till.


Mums Thumbsup

Utloggad David Rinnan

  • Svart bälte i frågor...
  • Dignitär inom värmepump
  • *****
  • Stad/land: Stockholm, Tyresö
  • Antal inlägg: 6954
  • Karma +61/-60
  • Kön: Man
  • Teknikintresserad
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #42 skrivet: 08 juli 2011, 23:36:36 »
kvällsmat? äter du det efter middagen då eller?
Monovalent markvärme Thermia Diplomat 16kw med 300l UVL-tank. 247m aktivt borrdjup i Stockholm. Villa delvis 1.5 plan om totalt 249m2, ca 165m2 i ett plan, med 12kw effektbehov från 1976. Konverterat från direktel till vattenburet med radiatorer. Thermia Link, Thermiq, Kantherm FTX och ventilerat Nivellgolv i entreplan.

Utloggad anders351

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Stad/land: Kvitsle, mitt emellan Åre och Östersund
  • Antal inlägg: 35
  • Karma +0/-0
  • Kön: Man
SV: Vad är bäst på grillen?
« Svar #43 skrivet: 09 juli 2011, 12:49:12 »
Jag tycker nog att griskött ger mest pang för pengarna.
Helst med ben, både karré och fläskkotlett blir riktigt gott, men även det som säljs som "fläskytterfilé" är bra. Helgrillar alltid dessa, nån gång när det varit lite stressigt har jag tagit kniven och klyvt filen när den fått färg runt om.
Mycket beror dock på råvaran. Gillar även Majskolvar är det brått funkar ju de i plåtburk bra, frysta funkar också dom kan man förkoka för att sedan lägga dom på grillen för den sista touchen.
Köper aldrig färdigmarinerat.

Vad är ståndpunkterna här på frågan om kol eller gasol?

Jag kör kol i en urgammal Weber som benfästena rostat loss från, numera står den på ett grovt spirorör.

Jag har en proffstermometer, en äldre typ av den här: http://www.sixtenlarssonab.se/db_img/file/DTM_GTH1150(2).pdf.
Den är kanonbra men kostar som en Webergrill. Min mätsond är 1,5 mm i diameter vilket gör den mycket smidig och den gör skäl för namnet "sekundentermometer", har även en sån där grillgaffel med termometer, men den är ju låååångsam, den har dock inbyggd "rekommendationstabell" dvs man kan välja vilket kött man kör och hur välgrillat man vill ha det.

Hus: Timmerstomme byggår ca 1860, 2 plan 2x80 m2, nya radiatorer hela nedervåningen.
VP: CTC EcoHeat 8,5; Lutning 36, justering +3; markkollektor 2 x 300 m; i drift sedan 18 okt 2010
Uppföljning elförbrukning: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.166683476682797.38102.100000234377862&l=0bbced1daf

Vill du annonsera klicka här! Varmvattenberedare från Indol
 


Annonser

Right Block

luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Varmvattenberedare från Indol
Bäst online casino i Sverige
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!