Click Here!
Click Here!
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Författare Ämne: IVT 665 problem  (läst 7055 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

AlexBergo

  • Gäst
SV: IVT 665 problem
« Svar #15 skrivet: 31 mars 2017, 21:50:56 »
Hej!

Har en IVT665 som fungerar bra än så länge men fått reda på att det inte tillverkas reservdelar längre. Vad finns det för bra alternativ till ersättning för denna? Endast värmepump eller kombination, värmepump gaspanna? Någon som kan rekommendera några alternativs lösningar? Had vattenburen golvvärme som värmer upp huset.

Mvh
Alex

Utloggad hidyho

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 7
SV: IVT 665 problem
« Svar #16 skrivet: 17 april 2017, 19:51:38 »
Hej! Du ska fortsätta med frånluftsvärmepump ifall du inte vill bygga om ditt system för mycket med ventilation och dylikt. Kolla in Nibe 370 t.ex. Ifall du har möjlighet att isolera om avluftskanalen så kan du även sätta in en Nibe 750 eller IVT 840/860

Utloggad mmmaknan

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 2
SV: IVT 665 problem
« Svar #17 skrivet: 16 november 2017, 08:30:59 »
Hallå...jobbar med 665an varje dag. Den e vanlig här.

Testkör brännaren vet jag.

Håll inne knapp 10 och tryck samtidigt på knapp 5. Då ska den gröna lampan börja blinka och den ska testköra gaspannesteg 1 och 2.

Den ska köra ungefär 20 sekunder i steg 1, sen ska den gå upp på steg 2 och där ska den köra tills du själv avbryter testkörningen på knapp 11.

När du startar testkörningen ska du först höra ett relä klicka. Efter det ska du höra gaspannefläkten börja snurra. Efter det ska du höra hur tändstiften börjar "smattra". Om något av detta inte fungerar så har du med största sannolikhet fel på tändelektronikbox eller tändstift.

Ifall allt det här fungerar men den löser ut senare under testkörningen när den kör i steg 2, då är gaspannefläkten igensatt med sot eller kassa lager i gaspannefläkten.

Gör en testkörning och skriv sen igen.

Väcker en gammal tråd till liv. Inte lätt att hitta hjälp om denna gamla panna, dom flesta verkar bytas ut...

Hursomhelst, jag har samma problem som beskrivs i tråden. Tänkte ge mig på att försöka ordna det själv. När jag kör igång testkörningen på gasbrännaren så efter att steg två drar igång slår gasbrännaren ifrån. Samma beteende som när pannan kör själv, den kör aldrig på steg två eller tre utan istället slår gasbrännaren av. Man ser dock att den försöker dra på steg två om man i displayen klickat fram så det visas hur många gassteg som är aktiverade. Även vid normaldrift så kör brännaren max ca 1min för att sen slå av igen.

En novis gissning är att det är tändstiften eftersom gasfläkten byttes för ett år sedan. Men samtidigt, steg ett drar ju faktiskt igång och då borde väl tändstiftet vara ok? Hur är det, ska man tydligt kunna se att tändstiften glöder när man kikar i genom titthålet?

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Öppnar din e-postklient
 

Lär dig allt om värmepumpar!
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

  • Dot gäster: 119
  • Dot dolda: 0
  • Dot användare: 0

There aren't any users online.

Use Mobile Theme