Som jag skrev för ett år sedan så är problemet med Plusprisol att det isolerar litet för dåligt för att garantera frihet från kondens i alla lägen. Riktigt fuktiga dagar blir det kondens utanpå och det beror på att isoleringens ytterhölje får en temperatur som ligger under kondenspunkten (jag har mätt på mina ledningar). Om man som i mitt fall har dragit ledningarna utanpå huset så gör det inte så mycket eftersom husfasden ju tål mer än bara litet fukt och dessutom händer det bara ett fåtal gånger under sommaren.
Om ledningarna dras inomhus minskar risken för kondens eftersom den relativa fuktnivån är mer stabil inomhus (en tillfällig fuktökning utomhus hinner inte öka fuktigheten inomhus så mycket). Å andra sidan är konsekvenserna om man får fukt på ledningarna större om de är dragna inomhus.
Huruvida Plusprisolen är diffusionstät eller ej är inget egentligt problem, eftersom det inte i första hand är fukt som kondenserat direkt på kopparröret som diffunderar ut till ytan på isoleringen (och inte heller fuktig luft som diffunderar in till kopparröret eftersom diffusionen är ganska långsam), utan fukten kondenserar direkt på isoleringens ytteryta som i vissa lägen har för låg temperatur.
Jag skulle inte vara otrolig för att använda Plusprisol så länge man har möjlighet att inspektera rören (kanske inte dra dem dolt i väggar).
Man ska också ha klart för sig att Brinetemperaturen på sommaren ingalunda är så låg som 0 grader utan normalt alltid ligger över 10 grader (i mitt fall c:a 13 grader). Även vanliga kallvattenledningar kan i extrema fall ha denna vattentemperatur och därvid orsaka kondens på oisolerade vattenledningar inomhus vissa dagar på sommaren, men skillnaden mellan vattenledningar och brineledningar i frikyleanläggningar är att man bara tar vatten under korta tider (såvida man inte, som jag har haft, har en toalett som står och läcker; då fick jag kondens på ett vanligt Prisolrör) och att isoleringen i Prisol- eller Plusprisolrör därvid inte hinner bli tillräckligt kalla för att orsaka kondensering.