0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
under 1.3 i menyn kan man se vilken temp (i de flesta fallen är det returtempen men i vissa fall framledning eller temp i arbetstank) som maskinen kommer att försöka hålla vid rådande utetemp, med nuvarande kurva, finjustering, knäckning.Skriv upp dem på ett papper (excel ark) skriv av alla värden från +20 till -35. Ställ sedan kurvan på 0 och finjusteringen på 0
Sedan kommer det tidsödande (10 minuter eller något). Ställ in de avlästa värdena på respektive utetemp och glöm inte att ställa in vid alla utetemperaturer ända ner till -35grader ute temp.
Nisse, hur tänker du?Du skriver:Citat från: Fixaren skrivet 16 januari 2010, 13:36:46under 1.3 i menyn kan man se vilken temp (i de flesta fallen är det returtempen men i vissa fall framledning eller temp i arbetstank) som maskinen kommer att försöka hålla vid rådande utetemp, med nuvarande kurva, finjustering, knäckning.Skriv upp dem på ett papper (excel ark) skriv av alla värden från +20 till -35. Ställ sedan kurvan på 0 och finjusteringen på 0ochCiteraSedan kommer det tidsödande (10 minuter eller något). Ställ in de avlästa värdena på respektive utetemp och glöm inte att ställa in vid alla utetemperaturer ända ner till -35grader ute temp.så känns det som att man raderar ett börvärde för att senare återställa samma värde.Vad har jag missat?
Eftersom transmissionsförlusterna är linjär i förhållande till deltaT ute/inne, så funkar det i de flesta fall med en linjär värmekurva.Det som inte värmekurvan klarar (linjär eller knäckt) är snabba tempväxlingar, solinstrålning och vind. För det krävs en rumsgivare.