"När VK svarar, har Fantomen redan somnat" (gammalt djungelordspråk)
Frågan är vad som intresserar dig, en låg investeringskostnad eller slimmad driftsekonomi...
Du får relativt billigt en on/off-pump för kyldrift, kostar inte mer än några tusenlappar om du installerar själv. Dessa kan dock upplevas som lite bullriga, då de aldrig "småblåser" utan kör antingen på max eller inte alls (som ett kylskåp ungefär). Dessa fungerar i regel inte som värmepump när det är minusgrader ute.
Det finns också "inte alltför dyra" inverterpumpar, som håller en lägre ljudnivå.
Och så finns det top-of-the-line, men då blir ju pumpen ganska mycket dyrare - frågan är vad du är villig att investera för att få den låga ljudnivån. Det finns ju ingen som är helt tyst, men det finns de som låter mindre än andra. Mitsubishi (både Electric och Heavy Industries) är relativt tysta, i alla fall om man ska tro siffrorna i produktbladen.
Är du känslig för ljudnivån, ska du i alla fall definitivt inte välja ett portabelt aggregat, de låter som mindre sågverk.
I övrigt, 65 m2 är en ganska stor yta att kyla, vilket torde innebära en ganska effektfull pump - och ju större kapacitet desto högre ljudnivå i regel. Om du underdimensionerar och tar en mindre pump, är sannolikheten också stor att den kommer att ta i för kung och fosterland för att kyla ner, och då är den högre ljudnivån ett faktum...
Du kanske skulle fundera över ett kanalaggregat, med utblås i respektive rum. P.g.a. avståndet mellan maskin och utblåsspjället tenderar ljudnivån att sjunka (blir bara ett sus). Har själv ett sådant hemma, när den sätter igång hörs aggregatet (som sitter ovanför gipstak i toaletten) mer än själva utblåset (i sovrummet, köket, vardagsrummet och arbetsrummet). Placera kanalaggregatets innedel på t.ex. vinden och dämpa vibrationsljuden så gott det går (själv har jag ingen vind, annars hade det varit min naturliga placering - men så är jag inte så ljudkänslig heller om ljudet är "symmetriskt"). Dessa finns både som inverter och on/off, tystast blir även här inverter. Dock blir investeringskostnaden på dessa tyvärr ibland orimligt höga...