Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 50 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Hur mycket blir tretti plus 1000?:
Skriv cykelstyre baklänges:
Skriv velicoped baklänges:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 02 januari 2015, 10:01:51 »

Borran kommer att bli varmare när det blir varmare ute så kompressorn går tex 12 tim per dygn jämfört med när den går 24 tim per dygn.
Skrivet av: purjo__
« skrivet: 02 januari 2015, 09:57:32 »

Jag trodde det var normalt att kompressorn hade mellan 15-30 starter per dag (så den får vila och hålet i marken blir lite varmt)?

Så länge det finns värmebehov skall kompressorn gå. Det är ju därför man har en värmepump, och inte en ren elpanna. Hålet i marken blir inte varmt av att kompressorn 'vilar' en kvart då och då (möjligen om du stänger av VP'n en några veckor). Borrhålet återhämtar sig under sommarhalvåret när energiuttaget är litet.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 28 december 2014, 15:16:57 »

Kompressorn ska gå hela tiden och elpatron ev hjälpa till precis som din anläggning tror det var 1 kw elpatron som behövdes så det lär inte bli många kwh elspets på din vp. Jag tror du har 7 kw elpatron för om jag inte minns fel blir det 2 kw steg på patron om man kopplar om till 9 kw och vp levereras kopplad för 7 kw. Flytta innegivaren är enkelt att göra själv med i stort sett vilken kabel som helst men dra inte kablarna parallellt med stark ströms kabel i så fall ska det nog vara skärmad kabel.
Skrivet av: fallenc
« skrivet: 28 december 2014, 14:53:42 »

Tack, Tack. Innegivaren bortkopplad då den är felplacerad i källaren (bra installatör...). Jag trodde det var normalt att kompressorn hade mellan 15-30 starter per dag (så den får vila och hålet i marken blir lite varmt)? samt att elpatronen skulle gå igång lite oftare vid -10 grader ute (i Stockholm) Har ju största elpatronen om typ 9kw då pumpen tydligen är klen för mitt 300kvm hus från 1910.
Skrivet av: Smurfen.
« skrivet: 28 december 2014, 10:59:13 »

Får du kallt inne vid -10 ute får du öka kurvan eller flytta innegivaren till en bättre plats för du har väl inte 16 grader inne gissar jag. Annars ser det ok ut kompressorn går hela tiden och elpatron hjälper till när den inte orkar själv. Ska man justera nått skulle jag sänka varma cp lite och öka kalla cp.
Skrivet av: fallenc
« skrivet: 28 december 2014, 10:37:51 »

Hej,

Har nu haft första  -10 graders dagarna i Stockholm och kollade datan för min NIBE 1245 och tycker den ser konstig ut. Den 23e december allt ganska OK ut när -5 ute men när det kröp ner mot -10 den 25e ser ut som pumpen går konstant. Varför är det inte mer elspets och pumpen gör lite stoppar? Eller ser det Ok ut? Tycker även att när mot -10 grader blir lite kallt inne. Skall jag luta kurvan eller parallelförskjuta? Har bifogat grafer och data, kommentarer är uppskattade.
God fortsättning!

Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?