Jag har mätt temperaturen på varmvattnet i köket och konstaterade 44 grader. Den rekommenderade temperaturen är 50 grader för att döda bakterier. Panntemperaturen är 58 grader. Blandningsventilen är satt på maxläge.
Huset är i två plan med golvvärme. Utetemperaturen är 11 grader.
Vad ska vi göra för att höja temperaturen i köket?
Uppdatering: jag har mätt temperaturen med två termometrar både i badrummen och i köket med samma resultat: 44 grader. När jag skruvar ner blandningsventilen så sjunker temperaturen i kranen så det är rätt kran. Igår så fyllde vi på pannan för trycket var lågt (0.2 -> 1.2 bar). Jag fyllde lite mer än vad jag behövde och sänkte sedan trycket något med ventilen. Idag ser jag att trycket fallit ner till 0.6 bar igen.
Idag skruvade min fru ner temperaturen till 50 grader eftersom det luktade lite bränt. I samband med det så gjorde vi också rent filtret. Oklart var lukten kom ifrån. Nu luktar det ingenting.