Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!
 

Författare Ämne: Problem med Toshiba Estia 8kw  (läst 4483 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Gäst

  • Gäst
Gäst
Problem med Toshiba Estia 8kw
« skrivet: 01 mars 2018, 17:27:35 »
Vi har fått problem med vår luft-vattenpump som annars har fungerat helt perfekt under 8 år. Men nu stängs den av ibland så att bara elpatronen värmer, och ibland så verkar den nästan ställa om till kyla för både värmepump och elpatronen jobbar, men rören med köldmediumet blir kalla och temperaturen ut i elementen blir då bara ca 10-15 grader mot normala 35-45, samtidigt som det går åt massor med ström. Vi får då vrida av huvudströmen, och sedan funkar den som den ska en stund igen. Det vi har märkt är att temperaturerna man kan få fram i displayen inte stämmer för varken utgående eller inkommande köldmedium, eller för värmeväxlaren. Köldmediumet från utedelen in till värmeväxlaren visar ca 30 grader för mycket konstant, medan de andra två pendlar mellan -15 och +15, ju varmare det är i verkligheten desto kallare visar de två. Jag tvivlar på att tre givare gått sönder samtidigt, men de kanske kan ha gått sönder en i taget utan att pumpen stannat, vad vet jag?

Vi fick hit en reparatör, som konstaterade att det var ganska täppt i silen innan vattnet går in i innedelen. Vi trodde att det kunde vara felet eftersom det fanns något larm med dåligt flöde, men tyvärr kom problemet tillbaka efter en dag igen, då var det ingen smuts i silen.

Läste annars någonstans att det händer att kretskorten kan gå sönder i samband med strömavbrott. Dagen innan vi märkte första gången att det var kallt inne, trots att både pumpen och elpatronen jobbade, var det arbete med elnätet där vi bor så strömmen bröts. Skulle det kunna ha knäckt kretskortet så att det blir dessa konsekvenser?

Ett stort problem är också att det verkar väldigt svårt att hitta både reparatör och reservdelar till Toshiba, är det någon som har något tips på reparatörer som kan Toshiba i Borås-området vore det mycket uppskattat. Firman som vi köpte den av jobbar bara mot företag numera och verkar inte så sugna på att hjälpa till 😤 vore även tacksam ifall någon vet var man kan få tag på delar, eller om någon vet om någon firma som är duktiga på kretskort och skulle kunna felsöka och eventuellt laga det befintliga, ifall det nu skulle vara fel på det.

Inloggad Carl N

  • Manual-nörd
  • Guldmedlem
  • Dignitär inom värmepump
  • ******
  • Antal inlägg: 29429
  • Karma +19/-8
  • Kön: Man
  • Alien snowman.
SV: Problem med Toshiba Estia 8kw
« Svar #1 skrivet: 02 mars 2018, 09:37:13 »
Är det inte så att den avfrostar utedelen?
Huset: NIBE 1215-5, 120 m aktivt borrdjup, 127 m2 boyta 53 m2 biyta, suterräng byggt 1970. Tidigare 2,5 kbm olja/år, huset tilläggsisolerat i samband med VP-installationen. FST34+1 som frikyla.
Ca 5500 kWh i drivenergi för VP-drift, ca 5500 kWh HH-el + komfortgolvvärme i snitt/år.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Fritidshuset, NIBE 1245-8, 160 m aktivt borrdjup, ca 150 m2 boarea + en liten källare från 1912.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Energibutiken.se smarta varor p ntet, leverans till drren
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
Besök oss idag
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
140x140vpforum-11.gif
kontakta oss för pris!