Hallå,
Nu verkar det vara så att problemen med för dålig avfrostning har löst sig. Problemet visade sig vara (enligt den beskrivning Ahlsell givit ut) placeringen på VPns utegivare. Alltså på det sätt vi misstänkte tidigare. En "fix" finns nu tillgänglig som innebär flyttning av utegivaren något.
Men till det intressanta. Det har i en annan tråd diskuterats vikten av behovsrelaterad avfrostning, vilket Sanyo CO2 har. (Det var liksom där problemet uppstod när utegivaren blev isolerad så att en felaktig utetemperatur indikerades.) Av noteringar (se Spetsvärme på Sanyo...) så verkar även längden på avfrostningsperioden vara behovsstyrd.
Det skulle vara intressant att komma fram till hur denna avfrostningsalgoritm egenligen fungerar.
Några noteringar:
Uppenbarligen är VPns utegivare en del i detta
Precis innan behov av avfrostning brukar utetemperaturen angivet av VPns givare sjunka (vilket är lite förvirrande för mig, om det nu inte finns någon form av justering för luftflödet - vilket ju minskar då luftbatteriet sätter igen)
Uttemperaturen från VP (VPut) minskar successivt, för att precis innan avfrostning gå ner lite mer drastiskt.
VPn verkar varva upp innan avfrostning sker (högre ljudnivå)
Kompressorn fortsätter att gå under avfrostningen och VPns kompressortemperatur sjunker, men efter ett tag stiger den igen. Strax därefter startar "effektproduktion" igen.
Man kan tänka sig lite olika varianter här, men det luriga är ju varför den igenisade utetemperaturgivaren medförde att avfrostning helt uteblev.