Hejsan!
När en ny kylmaskin installeras måste den alltid täthetsprovas innan den startas upp.inte provtryckas det är helt andra tryck. täthetsprovningen räcker till ca 10 bar. Riskbedömningen som görs i samband med täthetsprovningen skall dokumenteras hos kylföretaget, sådant kontrollerar myndigheterna sedan vid den årliga tillsynen.
Vid täthetsprovningen kollar man efter läckor samt så binder kvävgasen fukten i systemet.
angående vaccum körningen, så finns det både analoga och digitala mätare. det man använder är en vacuumeter som mäter undertrycket. att titta på manumeterstället räcker inte, dom har inte den noggranheten. finns ingen tid man kan säga hur länge man skall köra vacuum utan det är olika ifrån fall till fall. Det som bestämmer är när vaccumkörningen är klar är värdet på vaccumetern. Så du vet inte ifall du har haft ett korrekt undertryck i din maskin eller inte, inte kylteknikern i heller för den delen.
Oseriöst att strunta i täthetsprovningen, förfalska papperna troligen då med! du kan ju begära att få se riskbedömningen som med all säkerhet inte finns eller är gjord.
Och även att köra vaccum utan att använda vaccumeter, ifall tekniker använde ett digitalt manumeterställ så i vissa av dem så är där inbyggda vaccumeterar och då är det okej!