Hur är maten där?
Efter att man ju är hemma igen och kan tänka tillbaka så kan jag generellt säga att den estniska kökschefen på små orter gör minst lika bra mat som alla andra
Dock borde man anställa en och annan kock från "landsbygden" till "storstan" tillfälligt för att de kan lära ut sin kunskap till andra, ibland är bara det man beställt en sån överraskning smak/utseende-mässigt att kocken är värd en elogé
Nästan alla kök använder idag indregienser som är närproducerade, det är deras varumärke
Jag har komjölk-allergi med vad det betyder i begränsningar vid beställning av mat men denna resa sade inget kök att vi har inget att erbjuda, de har alltid trollat fram ersättande indregienser eller erbjudit motsvarande istället
Prismässigt är landsortsrestaurangernas maträtter i samma prisklass som "jobbar"matställena serverar i storstan...
För det mesta orkar man äta inte efterrätten som erbjuds, portions-storleken är för det mesta mer än tillräcklig
- Sallad 1:50 <->3:50 €
- Förrätt/ Snacks 2:00 <-> 5:00 €
- Måltid 5:00 <-> 15:00 €
- Vinflaska 8:00 <-> 20:00 €