Grejen med läckande QC-kopplingar är att detta oftast inträffat vintertid och direkt efter att pumpen stängts av, då kan hela kopplingen ha frusit där det då emellanåt kan läcka. Ska man koppla ur en QC ska först maskinen stängas av och vara avstängd minst 5 min så att trycket gått ner lite, och är det minus ute är det en utmärkt ide att köra hårtork eller värmepistol på kopplingen så man är 100% på att det inte frusit till där inne i mekaniken. De som torskat på sprut har haft mycket bråttom och stängt av pumpen och sen kopplat ur QC direkt, så med en frusen koppling och 40-45 bars tryck kan det då hända grejor.
Det här med kylmedelsförordningen är bara ett stort spel för galleriet, hade man verkligen velat följa denna förordning hade byggvaruhusen fått besök av delgivningsmän för länge sedan. Att försöka jämföra detta med folk som kör för fort eller att byggvaruhusen säljer elmaterial funkar inte heller, bästa jämförelse på hur man kan stifta idiotlagar bör nog bli följande:
EU har utfärdat direktiv om markföroreningar, där man satt upp specifika gränsvärden typ ppm per gram jord.
Dessa gränsvärden är strängare än vad vi har haft tidigare i Sverige. När så detta direktiv infördes fick vi då i praktiken en retroaktiv lagstiftning vilket faktiskt är förbjuden enligt vår grundlag. Om vi exempelvis hade en gräns på 120ppm/per gram jord blev EU-regeln endast 70ppm/per gram jord. Här kommer vi då i konflikt med naturlagarna för om vi har nedsmutsad jord där det exempelvis tar 30 år för föroreningarna att komma under vår gamla nivå, tar det då minst det dubbla med det nya EU-reglementet. Detta innebär att om man då ligger precis vid godkänd gräns för gamla svenska systemet, överskrider man gränsvärderna med den nya EU-regeln.
Länsstyrelsen lät mäta upp olika marker runt om i Sth där det tidigare hade funnits fabriksverksamhet med olika kemämnen där man sålt marken till privata ägare/bostadsbolag m.m. På flera av de gamla fabriksmarkerna där det idag är bostäder låg man kraftig över godkända gränsnivåer, då lagen säger att markägaren är skyldig att sanera detta blev det som sagt en mindre panik, Stockholms stad löste problemen genom att fuskmäta, exempelvis finns det ett område med lyxbostäder där marken är kraftigt förorenad, man lät då mäta vid tomtgränsen mot ett allmänt bad där naturen då lakat ur gifterna snabbare......
http://www.stockholm.se/trafikstadsplanering/Bostadsbyggande/Mark-inom-kommungransen/Markfororeningar/
Detta är bara ett exempel på s.k retroaktiv lagstiftning, vilket kan jämföras med tjafset om värmepumpar där man silar mygg och sväljer kameler.
När det är kallt krymper det och tvärt om när det är varmt.
Ang. delgivingsmännen så skulle det vara läge om just företaget ifråga säger i annons eller annat media att du som privatperson får montera denna luftvärmepumpsjälv. Tror då kanske mer på att det som verkligen skulle svida är en stämmning för marknadsföringsbrott mer än en Eu-förordning som är antagen av sveriges riksdag.
Ang. förgiftade marker så har vi gott om dessa i Eskilstuna. Kommunen strider mot Volvo mfl om vem som skall bekosta saneringen. Det har ju pågått riktiga fulutsläpp sedan mitten av 1800-talet. Visst är det med länstyrelsen som med kommunen/erna att det är lite "hipp som happt" med det ena och det andra så att kommuen/erna skulle sköta sin del i kontrollen av diskuterad förordning är inte allt så trolig.