Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Dåliga givare  (läst 986 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad fresva

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 18
Dåliga givare
« skrivet: 14 oktober 2008, 10:01:30 »
Nu hart jag "roat mig" med felsök på min Ht7:a igen. På sista raden handlar det om dåliga givare, men jag ska ge historien för att om möjligt hjälpa någon annan.

I slutet av september fick jag återkommande larm om högt värmebärardelta. Pumpen tuggande dock på tills det plötsligt blev pressostat hög. Efter lite grävande i loggarna (externa givare) hittade jag en tydlig förändring av VBout i samband med första larmet. Temperaturen hade gått upp ca 5 grader, men bara i samband med VV-värmning.

Efter en del analys visade det sig att GT9 gav 5-6 grader för lite. Eftersom denna är reglersensor vid VV-värmning fick pumpen slita som ett djur för att nå måltempen 51+4(kopplingsdiff). Mycket riktigt blev varmvattnet ca 60 grader. Eftersom radiatorkretsen regleras av returgivaren (GT1?) blev det inga problem där. Jag bifogar lite analysdiagram.

Kanske kan andra rapporterade problem ha samma grund? Se t.ex. http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=17948.0

Utan externa givare hade det varit mycket jobbigare att hitta felet. Samtidigt har jag länge tänkt köpa husdatas lösning med statlink, men inte fått tummen ur. Samkörning möjliggör ju just kvalitetsmonitorering av givare. Nu blir jag lite bedrövad av att de är borta. En IVT-lösning lär nog inte fokusera på det jag är intresserad av, utan framförallt koppling till deras centrala webplats. Någon som har statlink och manualen liggande...  ::) Löda kan jag göra själv...

Till sist måste jag bara varna för ett annat, till synes helt oberoende fel, som uppkom när jag grävde i detta. Vid rensning av filtret stängde jag av pumpen via huvudbrytaren på väggen. Efter återstart fick jag fasfäljdsfel. Ja, just det FASFÖLJDSFEL. Det slutade med en ny Rego.

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

* Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?