0 medlemmar och 14 gäster tittar på detta ämne.
En liten fundering jag tänkte på är kan det vara så att det är för mycket öppet runt pumpen de flesta är juh monterade emot en vägg men min står helt fritt både framåt bakåt och sidorna så att det kan regna in i pumpen om det blåser sidvind. Har lagt en skiva ovanpå och ställt en skiva en halvmeter från baksidan på pumpen ser om det blir någon skillnad.
Jaha då har den stannat igen min värmepump. Den har fått fläckfritt nu i 2veckor och inatt så sjönk temperaturen emot nollan igen samt att det var fuktigt ute och vips så lägger den av och går inte igång igen. Elektronikboxen i ute delen har jag tejpat för att minimera risken för fukt där det hjälpte uppenbarligen inte. Vad fan kan det vara för fel? Någon som vet vilka det är som kan serva fomas pumpar? År juh samma som jula så någon bör juh kunna dessa utan och innan.
Sådär nu är pumpen igång igen. körde med en kupevärmare först på kretskorten i ute delen inget resultat sedan på den sensorn som sitter på utisdan av utedelen ihmnget resultat sedan på den sensorn som sitter längs ner på baksidan av ute delen inget resultat men sedan satte jag fläkten att blåsa in varmluft emot kompressorn och den sensorn som sitter där gick in i 10min och när jag kom ut igen så hade pumpen hoppat igång och gick på full effekt. Lamporna som blinkade var d3-d5 dvs kompressorstartfel. Så frågan är då var det fukt i den sensorn (alla sensorerna lämnade 6kohm vid mätning utan uppvärmning, dvs ca 1grad ute den längs ner sjönk till 4kohm vid uppvärmning och den som sitter vid kompressorn gav ca 7kohm då) eller om det var något annat som gjorde att pumpen inte ville starta. Några ideer om det skulle uppstå igen. jag har lagt en skiva över pumpen så det inte kan regna eller snöa in i den och även ställt en skiva på baksidan 0.5m bakom då den står helt öppet för väder och vind.
Men jag kan väl inte ha fukt i alla givarna? Och nu går juh pumpen blir jag då av med fukten eller skiter det sig igen när pumpen stannar när den är uppe i temperatur?
Hej! - hoppar in med delat intresse....Har precis pillat av kontakten (försiktikt med knivspets) - limmet bryts hyfsat enkelt loss.Själv har jag problem med utebliven avfrostning, och vid +4 mättes ca 77kOhm på "pipe-givaren" vilket ju verkar upp åt väggarna (borde väl visa runt 12k om jag hittat rätt). Hur kan ett NTC-måtstånd bara "bli sådär" ?Lusse - hur har du "byggt din pipe-givare" (sitter i nedre förångargavel i kompressorhus) ?Ska nu leta ersättningsgivare lite ...tips välkomnas