Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?
 

Författare Ämne: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!  (läst 4548 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad jilted

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 7
Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« skrivet: 19 oktober 2007, 22:09:27 »
Vi har precis fått vår VVM300 + Fighter 2020 installerad, den går i elpanneläge tills vi fått golvvärme och radiatorerna installerade.
Problemet är bara att vi har varmvatten i knappt en minut, sen kommer det bara kallvatten. Firman som gjort installationen åt oss har gått på helg och går inte att få tag på, så jag vänder mig hit i hopp om tips så vi klarar helgen....
Enligt displayen på pannan så är vattentempen 50 grader, men det känner vi inte mycket av.

Utloggad Shadow

  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Antal inlägg: 178
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #1 skrivet: 19 oktober 2007, 22:52:51 »
100 spänn på att det är blandaren som spökar  ::)

Om du har temp, inget larm och kan få vatten är det nog blandaren, den som sitter där
kallvatten går in och varmvatten går ut. Den skall späda det varma vattnet så man
inte ska skålla sig... prova ratta lite på ratt 45 i instruktionsboken.

Annars kan det vara luft i systemt som gör att det spökar..
Prova att lufta pannans värmesida om du inte får igång vv.
Det står i boken hur du gör.

En annan not är: VA FAN E DET FÖR JÄVLA NÖTTER SOM INTE KOLLAR SÅ SYSTMET FUNKAR INNAN DOM TAR HELG?!
Ring dom tills dom svarar, en seriös firma har alltid någon som har jour 24/7 - 365!
Huset: 160m2 + 65m2 byggt -78; Värmesystem: Nya: VVM300 + Fighter 2020-8; Gamla: Pulsonex Olja/El ca 25 000 kwh /år; Location: Västragötaland

Utloggad jilted

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 7
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #2 skrivet: 20 oktober 2007, 00:00:54 »
Jotack, jaga dom lär jag göra, men det blir nog först i morgon... fiR:
Ratt 45 var nästan helt åt minus-hållet. Vrider jag hela vägen åt plus så kom det en j#kla massa luft så fort jag vred på en vv-kran, men efter ett tag så vart det faktiskt varmvatten (som fortsatte vara varmt  :)).
Jag är lite fundersam över trycket i pannan, det ligger en bit under 0,5bar och enligt manualen så borde det vara mellan 0,5-1,5 bar. Påfyllningsventilen (49) vara bara en anings öppen, men det gör ingen skillnad oavsett åt vilket håll jag vrider den. Dessutom har jag märkt att vattentempen sjunker från 55 till 52 grader på ett par minuter och att pannan hela tiden slår på och av..

Utloggad ROLPeR

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Norrtälje
  • Antal inlägg: 395
  • Kön: Man
  • Allt som puttrar och smäller är av intresse.
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #3 skrivet: 20 oktober 2007, 00:17:47 »
Jag är lite fundersam över trycket i pannan, det ligger en bit under 0,5bar och enligt manualen så borde det vara mellan 0,5-1,5 bar. Påfyllningsventilen (49) vara bara en anings öppen, men det gör ingen skillnad oavsett åt vilket håll jag vrider den.

Fyll på vatten i pannan tills du ligger på ett tryck på ~1 bar. Lufta radiatorerna och efterfyll till 1 bar.

MVH // Rolle
IVT, 2X90m borrdjup, 200 m² enplan. Byggår 2010 Norrtälje. Toltalförbrukning 13300 kWh.

Tidigare hus CTC EcoHeat 5 V3,

"It takes a lot of knowledge to really mess something up!"

Utloggad jilted

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 7
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #4 skrivet: 20 oktober 2007, 08:15:18 »
Men hur fyller jag på vatten i pannan? Oavsett hur jag vrider påfyllningsventilen (49) så ökar inte trycket. Eller vrider jag på fel ratt?
Avsnitt 24 i manualen är det jag går efter: http://www.nibeonline.com/pdf/511554-5.pdf

Mvh

Utloggad ROLPeR

  • Expert på värmepump
  • ****
  • Stad/land: Norrtälje
  • Antal inlägg: 395
  • Kön: Man
  • Allt som puttrar och smäller är av intresse.
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #5 skrivet: 20 oktober 2007, 10:38:43 »
Men hur fyller jag på vatten i pannan? Oavsett hur jag vrider påfyllningsventilen (49) så ökar inte trycket. Eller vrider jag på fel ratt?
Avsnitt 24 i manualen är det jag går efter: http://www.nibeonline.com/pdf/511554-5.pdf

Mvh

Jag tittade på bilden och om den stämmer så sitter påfyllningen på baksidan mitt emot säkerhetsventilen för tappvarmvatten 47. Från 49 skall det gå ett rör till radiatorslingan.
När jag skrev 1 bar så förutsatte jag att du har en säkerhetsventil på 1,5 bar men i manualen talas det om en ventil på 2,5 bar.
 
Här är en bild på ett likadant ventilkoppel tagen från andra hållet. Ventilen med den metallomspunna slangen motsvarar 49.

MVH // Rolle
« Senast ändrad: 20 oktober 2007, 10:47:35 av ROLPeR »
IVT, 2X90m borrdjup, 200 m² enplan. Byggår 2010 Norrtälje. Toltalförbrukning 13300 kWh.

Tidigare hus CTC EcoHeat 5 V3,

"It takes a lot of knowledge to really mess something up!"

Utloggad Shadow

  • Kan värmepumpar
  • ***
  • Antal inlägg: 178
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #6 skrivet: 20 oktober 2007, 13:22:24 »
Om du inte får upp ett tryck när du vrider på 49 så är kran 50 troligtvis stängd..
Eftersom du sa att du väntar på golvvärme så är ju frågan given: är allt kopplat och trycksatt/kontrollerat
i värmegolvet? Om du inte använder golvvärmen så behöver ju inte trycket vara högt heller, så länge pannan
är vattenfylld så kan du tillverka varmvatten oavsett tryck eftersom den har en separat trycksatt behållare..
Huset: 160m2 + 65m2 byggt -78; Värmesystem: Nya: VVM300 + Fighter 2020-8; Gamla: Pulsonex Olja/El ca 25 000 kwh /år; Location: Västragötaland

Utloggad jilted

  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 7
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #7 skrivet: 20 oktober 2007, 15:16:48 »
Nu tror jag att vi har löst båda mina frågor!  :)
Varmvattnet fortsätter att vara varmt när jag har justerat blandaren åt plushållet och precis som Shadow skrev i sista posten så är inte värmesystemet trycksatt, alltså behöver jag inte bry mig om trycket i pannan.

Stort tack till er alla!

Utloggad naez

  • Lär mig om värmepumpar
  • **
  • Antal inlägg: 18
SV: Nyinstallerad VVM300 men inget varmvatten!
« Svar #8 skrivet: 30 oktober 2007, 17:16:52 »
Skönt. Tur att du inte fick mina problem och fick byta panna :)

mvh

/Krister

nibe, ctc, baxi, golvvärme, solenergi Mer n 20 rs erfarenhet av vrmepumpar
 


Annonser

Right Block

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!

Ad
CitCop - Värmepumpar med installation i hela Sverige
Svenska apotek med tillstånd
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?