Varmepumpsforum

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => IVT => Ämnet startat av: Wiktor Mattsson skrivet 12 oktober 2013, 19:49:31

Titel: IVT Greenline C7 - värmer fast den inte borde?
Skrivet av: Wiktor Mattsson skrivet 12 oktober 2013, 19:49:31
Hej,

Jag har en Greenline C7 som jag har lite problem med.

Mitt problem är att värmen som kommer ut i golvvärmen är konstant runt 30 grader, trots att det står TILL 8 grader.
"Retur RAD GT1 TILL 8,  NU 30"
Detta gör att vi har ca 25 grader inomhus nu, väldigt varmt. Jag har aldrig sett att pumpen har gått utan bara att den värmer varmvattnet 47 grader +/- 7 grader.

Jag har en utomhus och en inomhus givare. Båda visar rätt temperatur. Inomhusgivaren står på 20 men vi har 25 nu.
Jag har min kurva inställt på 1 vilket hos mig betyder typ ingen värme alls nu. Brukar ha 2 men testar nu för att lösa mitt problem. kollar jag under menyn där jag kan knäcka kurvan är den inställd på att ge 15 grader vid nuvarande utomhustemperatur. Finjusteringen står på 0.

Kan den gå i nått felsäkert läge?
Hjälp önskas
Titel: SV: IVT Greenline C7 - värmer fast den inte borde?
Skrivet av: Smurfen. skrivet 12 oktober 2013, 20:14:47
Gissar på att du har fel på växelventilen sök på forumet så står det säkert hur du motionerar eller byter just din modell.
Titel: SV: IVT Greenline C7 - värmer fast den inte borde?
Skrivet av: Pantera24 skrivet 23 december 2013, 03:06:38
Hade samma problem igår , tog bort motorn till växlingsventilen , sen smorde jag upp ventilen och motionerade den med hjälp av en näbbtång . Satte tillbaka alltsammans , körde igång pumpen , den gick i 10 min sen stannade den . Då var den uppe i den temp den skulle ha :-) .
Yiipiiee , så ska den funka , innan så gick pumpen nästan konstant pga att varmvattensproduktionen gick ut till elementen (som alltid var varma) .
Titel: SV: IVT Greenline C7 - värmer fast den inte borde?
Skrivet av: Christer_F skrivet 18 januari 2014, 13:45:51
Helt klart ett problem med växelventilen. Hade själv samma problem med oförklarigt varmt i huset, varma radiatorer mitt i sommaren. Växelventilen som sitter standardmässigt i IVT är av push-pull typ och riktigt skräp. Vet installatörer som regelmässigt byter ut den mot bättre kvalitet i samband med installation. Kostar inte så fasligt att byta men prova motionera Din ventil först och se om den hoppar igång. Kan hjälpa ett tag men rekommenderar att byta ut den helt. Min hade totalt fastnat i mittläget och läcke ut värme till radiatorerna under VV-produktion. Allt löste sig med en ny växelventil.
Titel: SV: IVT Greenline C7 - värmer fast den inte borde?
Skrivet av: IVT Center 7h skrivet 18 januari 2014, 14:02:53
IVT och andra märken har gått över till LK:s roterande cylinder sedan några år tillbaka. Skall man byta växelventil så är det den modellen som gäller, inga andra fabrikat har fungerat i längden.