Varmepumpsforum

Tillverkar/leverantörsforum, diskutera direkt med tillverkare och leverantörer här! => DAIKIN => Daikin Luft/Vatten-värmepumpar => Ämnet startat av: Luka 3 skrivet 26 april 2019, 08:59:33

Titel: COP på Daikin
Skrivet av: Luka 3 skrivet 26 april 2019, 08:59:33
Hej.
Jag copy pastear här istället eftersom det är lätt att missa frågor och svar i det allmänna flödet  :)

Merparten av 1100 maskiner är givetvis On-off.  Inverters var inte så vanliga 1990 när jag började montera mina första maskiner.

Jag är ju inget fan av inverters så jag har väl monterat kanske , 50 st.  Runt 10 inverters har på ett eller annat sätt havererat eller haft problem pga spänning som aldrig nånsin skulle hänt på on-off.   Fabrikaten är Viessmann Nibe Thermia  Bosch .   Inger fabrikat har haft fler procentuell andel fel.   Jag tycker dock att felprocenten är för hög. Kolla på Nibe och Thermia,  de har uppdaterat mjukvara hur många ggr som helst.  Om off  bara funkar och har bättre cop när vi bäst behöver effekten sån är MKT enklare att felsöka.

Vad är fördelen med inverter ?  Borde dem inte göra maskiner effektivare, enklare att installera, felsöka mm   är inte det idén med en utveckling av en produkt?

Jag undrar, vart hamnar förångningen?   Det är egalt om ni kan ha 30 grader in om ni ändå stryper bort det med ÖH och hamnar på låga förångningar vid hög ink KB.   En av mina egna LVVP tex, även om uteluften är 12 plus så ligger jag ändå på minus i evap..för där höjs ÖH och det som normalt är bra...alltså varm luft...är lika dåligt som kall luft.   Jag ser det samma på flera BVP även på större maskiner .

Hur gör ni  :)

Förtydligande.
Om vi tex tar forummedlemen Putte82 som exempel,  så har han kämpat mkt med att höja sin KB in temp genom att ansluta diverse saker mot sin KB tank.

På flera inverters vore detta bortkastat för invertern sänker förångningen för att ta bort effekt.  Det gör att cop vid 10+ in blir så gott som samma som vid 0 grader in.

Gör Daikin på detta sätt också   :)