Värmepumpsforum allt om värmepump och värmepumpar

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar och installationsfrågor. => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Ämnet startat av: HappyDigger skrivet 05 september 2015, 22:37:36

Titel: LP-larm på Nibe Fighter 1150
Skrivet av: HappyDigger skrivet 05 september 2015, 22:37:36
Hej ärade värmepumpforum,

Innan jag behöver tillkalla reparatör tänkte rådfråga detta eminenta forum och se om någon har en idé om det kanske går att fixa på ett enklare sätt.
Jag har en Nibe Fighter 1150 med borrad bergvärme och som är installerad 2003. Till den är en VVB kopplad, en Nibe VPA 200/70. Kompressorn har redan gått sönder en gång och byttes efter 5 år. Jag har även Nibes poolkit kopplat till den för sporadisk värme av poolvattnet via en värmeväxlare.

Nu startar den och går ca 10-15 sek innan den stannar och visar LP-larm i displayen. Det finns köldbärare i expansionstanken men inte 2/3 full som när den var ny utan snarare 1/3. Jag har motionerat bägge cirkulationspumparna och de roterar lätt. Kompressorn bygger upp någon form av tryck, det väser när den stannar.

Jag är rätt irriterad på bruksanvisningen. Är relativt teknisk av mig men den ingenjörsbeskrivningen som finns i form av manual är skriven för ännu värre ingenjörer så det är svårt att få grepp om den.

Nu har jag två frågor:
1. Finns det något mer jag kan göra eller är det installatör/reparatör som gäller?
2. Finns det något sätt att värma varmvatten på med elpatronen? Vore skönt med en dusch varmare än 21 grader tills dess att vi fixat den. Hittar inte hur jag ska kunna göra dett i den icke så eminenta manualen.

Tack på förhand.
Titel: SV: LP-larm på Nibe Fighter 1150
Skrivet av: Carl N skrivet 06 september 2015, 09:02:12
LP beror oftast på att flödet på köldbäraren är dåligt, att den stannar efter 10-15 sek tyder på att köldbärarpumpen inte snurrar alls.
Denna är dock en specialare som du nog behöver ha hem service för att se över på 1150.