Värmepumpsforum allt om värmepump och värmepumpar

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => IVT => Ämnet startat av: eino skrivet 19 januari 2005, 22:42:50

Titel: Trycket sjunker
Skrivet av: eino skrivet 19 januari 2005, 22:42:50
Hej!
Vi har en IVT Greenlinne 4 -96 och Jag har en fråga.
Trycket i systemet började gå från 1,5 bar till 0 och så upp igen samt lekage från expantionskärlet, vikket resulterade i byte av expantionskärlet på köldbärarsidan. Men efter en vecka så sjunk trycket ner till 0 bar igen och pumpen orkade inte gå. Jag tillkallade samma mekaniker som bytte expantionskärlet hos oss och som gjorde någonting och sedan var det bra i en vecka och så började det igen dvs. gå från 1,5 bar till 0 och så upp igen. Jag förstår ingenting av detta. känner ni igen symtomet ? om ja, vad kan det bero på och vad skall jag göra ?
/Enok
Titel: Re:Trycket sjunker
Skrivet av: Bertil skrivet 19 januari 2005, 23:08:38
Det är på varma sidan eller hur!!

Fel på säkerhetsventilen?? sätt ett kärl under den!!!

Eller läckage på värmesytemet.. om du har källare eller torpargrund kolla noga efter fukt...

Har du platta på mark tycker jag värmesystemet bör provtryckas snarast.. inge kul om fukten sprider sig på plattan!!  om mu rören går i/på plattan...

Hoppas det ordnar sig...
Titel: Re:Trycket sjunker
Skrivet av: Roland skrivet 20 januari 2005, 08:33:20
Problemet verkar vara på köldbärarsidan då det var det expansionskärlet som byttes. Pumpen orkar inte gå är en lite diffus beskrivning av felet. Det vore bra att veta felmeddelandet.

Stannar pumpen pga att lågtryckpressostaten löser ut kan det vara läckage i köldbärarslangen någonstans så att luft har läckt in och stoppat cirkulationen.
Titel: Re:Trycket sjunker
Skrivet av: eino skrivet 21 januari 2005, 18:51:50
Tack för svaren. Jag hade en mekaniker hos oss och enligt denne var det luft i systemet. Det är åtgärdat och nu håller jag tummarna för att det inte är lekage i rören som leder ner till berggrunden.
/Eino