Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?

Skriv svar

Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Verifiering:
This box must be left blank:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är en citron salt, sur, söt eller besk?:
Vilket språk används primärt i detta forum?:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: chichin
« skrivet: 16 september 2020, 03:32:15 »

Där ser man! Bra info att få! Det kan vara p.g.a platsbrist som monteringen blev som den blev, lite trångt där nere.

Nån frågade hur många timmar kompressorn har gått 6042 timmar sedan installationen som var dec 2017 (skrev fel första inlägget på när installationen skedde)

Inte hemma nu så får kolla igenom i menyerna hur mycket elpatronen gått.

Har faktiskt försökt få tag i en röris för att gå igenom pumpen lite, är dags efter tre års drift känns det som. Försökt nå installatören som monterade pumpen och vattenkonverterade som alltid svarat snabbt förut (innan corona) men nu ingenting? Möjligen hänt nåt så...
Skrivet av: 944_Driver
« skrivet: 15 september 2020, 12:59:12 »

Det känns som en mindre lyckad installation av köldbäraren. Du har ju enligt mätaren tryck i systemet (bra, inga läckor) men när expansionskärlet sitter monterat som det gör kan ev. luft ha skapat en bubbla någon annanstans som hindrar cirkulationen. Du borde dock få larm för LP tryck eller något liknande av det.

I en vettig installation sitter expansionskärlet (gärna genomskinliga modellen) i högsta punkt och på ett T-kors monterat så att luftbubblor väljer att hamna där. (brukar finnas på bild i manualen) Då sköter sig avluftningen mer eller mindre av sig själv och man ser direkt om luft ersätter vätskan i kärlet pga något problem. Visar det sig att du har problem med luft i ditt system så måste man rundpumpa med kraftig extern pump för att få bort luften. 

// Magnus
Skrivet av: Roland
« skrivet: 15 september 2020, 11:35:33 »

Det nedre kärlet är för köldbärarvätskan. Man ser påfyllningssatsen till höger om kärlet och rören är isolerade. Men det är enligt min mening fel typ av expansionskärl och dumt installerat. En av köldbärarkärlets funktioner är att eventuell luft i köldbärarsystemet ska vandra dit för det krävs det att det installeras så att bubblorna kan hamna där. Det kan de svårligen göra i det här fallet. Förstår inte varför man installerar den typen av expansionskärl på köldbäraren.

Borrhålet har inte tappat kraft. Hade det varit cirkulationsproblem i köldbärarkretsen borde pumpen ha larmat och stannat. Elpatronerna skulle ha värmt huset i stället. Men det borde ha märkts för man måste återställa larmet innan pumpen kan gå igång igen.

Hur många timmar har kompressorn respektive elpatron varit i drift?
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 15 september 2020, 10:03:37 »

Det nedre kärlet är nästan säkert tryckkärlet för köldbärarvätskan.
Trycken kan variera en aning beroende på säsong.
Nivåkärlet för KB är på vissa maskiner av plast så man kan se vätskenivån, du har inte ett sådant i detta fall så det är svårt att veta om du behöver fylla vätska eller om det räcker att trycka in lite luft.
Jag brukar fylla bakvägen via säkerhetsventilen, om man vrider på svarta ratten på toppen av säkerhetsventilen så öppnar den och man kan trycka om mer vätska eller luft.
Skrivet av: chichin
« skrivet: 15 september 2020, 08:50:31 »

Hej, har sedan en tid tillbaka fått en markkant högre energiförbrukning här hemma, mellan 40-50% ökning varje månad sedan mars april.
Vi har inte gjort några "nya installationer"

januari 2017 installerade vi en viessman 333-G med en UVL tank som fungerat klockrent, haft mycket låga kostnader.

Vi har två kompressor/expansionskärl (lite osäker på benämningen) där den ena är för vattnet, har en kran som jag fyller på med så stiger trycket. Har en röd markering vid ca 1.5 bar.

Sedan har jag ett kärl nedanför som jag inte är helt 100 på vad det gör, se bild. Där ser det ut som att trycket sjunkit rejält men jag har ingen aning om hur jag "fyller på" Finns någon som kan säga vad jag ska titta efter?

Anlednignen till det hela är ju ett led i felsökningen av den höga el förbrukningen. Kan borrhålet ha tappat kraft??

https://imgur.com/abccqsr


Annonser

Vibrationsdämpare
Besök vår webshop, klicka här!
Energioffert.se
Energibutiken.se smarta varor på nätet, leverans till dörren
luftvärmepumpar, tillbehör, installationsmaterial, vi har allt!
Annonspriser

Online just nu!


Notice: Undefined variable: indexbanners in /home/varmepumpsforum/public_html/varmepumpsforum.com/vpforum/Sources/PortalBlocks.php(3593) : eval()'d code on line 27
Annonsera här
Annonsera i Värmepumpsforum, klicka här för att ställa e-postfråga och få mer info.
Kampanj från Polarpumpen!.
Varför betala dyrt för nåt enkelt?