Värmepumpsforum allt om värmepump och värmepumpar
VärmepumpsForum Allmänt => Solenergi, Solceller, Pellets, Vedeldning, Vind & Vattenkraft => Pellets => Ämnet startat av: RoberttL skrivet 14 november 2017, 15:29:10
-
Hej,
Jag jobbar med ett projekt kopplat till pelletsbrännare, dagligt nyttjande samt behov.
Är intresserad av erfarenheter och feedback från personer med praktisk erfarenhet av sådana brännare och kaminer.
-Vilka är de huvudsakliga problemen alternativt komplikationer som brukar uppstå, vilka lösningar fungerar överlägset bättre än andra, sett till matning, pelletsförråd m.m?
-Servicebehov, hur ofta kräver era anläggningar service, hur står det sig kopplat till faktiska rekommendationer från tillverkare/leverantör?
-Efterfrågan på lösningar som inte finns på marknaden, eller idéer om särskilda förbättringar på befintliga lösningar?
All information, även ej direkt kopplad till frågeställningarna ovan är av intresse!
Ytterst tacksam för svar och funderingar, tack.
/Robert
-
kolla brättne bruk
-
Eta, Hargassner Lindner Sommerauer, mfl Österikiska brukar funka bra men räkan med 1 - 2 besök per år i pannrummet.
Bulkleverans med sensor till pelletsleverantören så du slipper ringa efter mer i tid och otid.
-
Eta, Hargassner Lindner Sommerauer, mfl Österikiska brukar funka bra men räkan med 1 - 2 besök per år i pannrummet.
Bulkleverans med sensor till pelletsleverantören så du slipper ringa efter mer i tid och otid.
Upplever ni ofta problem med att matningen hänger sig eller hakar upp sig, isåfall; vad härleder ni det till?
-
Utformningen av pelletsförrådet är a och o. Ett vanligt scenario är att man köper en brännare till sin gamla ctc 265-panna, fyller matkällaren bredvid med bulkpellets och trycker in pelletsskruven där vilket borgar för trubbel både maskinellt och i värsta fall äktenskapligt. Med en panna som är gjord med tanke på pelleteldning,automatisk rensning av brännare och ett självtömmande pelletsförråd, inskränker sig arbetsinsatsen till tömning av asklåda 2-3ggr/år, ev ekonomisotning av pannan(om sotaren inte gjort det) och att se till att det fylls pellets i förrådet innan det är helt slut. Fördelen är att det går att få lika hög värme på radiatorer och varmvatten som då det eldades med olja.
-
Utformningen av pelletsförrådet är a och o. Ett vanligt scenario är att man köper en brännare till sin gamla ctc 265-panna, fyller matkällaren bredvid med bulkpellets och trycker in pelletsskruven där vilket borgar för trubbel både maskinellt och i värsta fall äktenskapligt. Med en panna som är gjord med tanke på pelleteldning,automatisk rensning av brännare och ett självtömmande pelletsförråd, inskränker sig arbetsinsatsen till tömning av asklåda 2-3ggr/år, ev ekonomisotning av pannan(om sotaren inte gjort det) och att se till att det fylls pellets i förrådet innan det är helt slut. Fördelen är att det går att få lika hög värme på radiatorer och varmvatten som då det eldades med olja.
Vad skulle du definiera som särskilt viktiga faktorer då det gäller pelletsförrådets driftsäkerhet, sett till matningen?
-
Problem med matningen?
Man bör undvika skifnycklar i pelletsen de är inte avsedda att gå genom skruven.
Det blir stopp när skifnyckelen behöver böjasig för att komma in i skruven.
Viktig kunskap räkna verktyg före och efter arbete!!!
-
Eta, Hargassner Lindner Sommerauer, mfl Österikiska brukar funka bra men räkan med 1 - 2 besök per år i pannrummet.
Bulkleverans med sensor till pelletsleverantören så du slipper ringa efter mer i tid och otid.
Vad kostar en sån anläggning installerad och klar ?
-
ca 300 000 ca 150 kW
-
Med 150 kw bör man ha lite mera än en vanlig villa att värma.