0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Så om jag samanfattar lite snabbt så ska jag inte elda förens det blir 20 minus ...förutom mys !?Tack !
Forsätt gärna med synpunkter i tråden !
Fast enligt livsmedelsverket så är den vanligaste källan till PAH inte andningsluft utan rökta och grillade matvaror. Så då borde man sluta att äta rökt skinka, rökt lax, rökt korv, osv.
HejOm ni ursäktar, så skulle jag vilja ge dig rådet att inte elda överhuvud taget om du är angelägen om din egen och kringboendes hälsa.De mikroskopiska PAH-partiklarna, som kommer ut ur skorstenen vid vedeldning, är väldigt otäcka.De förkortar livet på tusentals människor, som drabbas av olika former av hjärt- kärlsjukdomar.Det verkar som om fler och fler börjar vedelda. "Det är ju miljövänligt".Man undrar vilken luftkvalitet vi kommer att ha om ett 10-tal år ?/SW
Vilken tur vi har att elen som driver vp och elbilar har 0 i utsläpp eller hur var det nu
Men kärnkraften går väl i stort sett hela tiden och den är skitig så det räcker.
Kärnkraft är ren om man inte tittar på utvinningen och slutförvaret.Har man tillräckligt stora skygglappar så är det rent.När det gäller vedeldning så finns det inget kraftverk i Sverige som fått släppa ut såna mängder skit.Hade fått slå igen omedelbart.I skåne eldar 9/10 understökiometriskt och det förpestar hela villaområden.Påminner om den sura lukten som slog emot en när man kom in i östblocket.
Alla eldstäder i tätbebyggt område borde vara utrustade med en syresensor och en röktäthetssensor samt ett rökgasspjäll som klappar igen när O2 är för låg eller röktätheten för hög.