Varmepumpsforum

VärmepumpsForum Allmänt => Värmepumpar - Märkesspecifikt => Värmepumpar - Mark/Berg och Sjövärmepumpar. => Värmepumpar och installationsfrågor. => Nibe => Ämnet startat av: bopakoster skrivet 01 februari 2016, 10:42:14

Titel: Mätarfel, inställningsfel eller Elpatron trasig?
Skrivet av: bopakoster skrivet 01 februari 2016, 10:42:14
Ebola körning till 65 °C är inställd på var 14:e dag och elpatronen har alltid konsumerat c:a 1kWh/mån.
Senaste 3 månaderna visar förbrukade elpatrontimmar ingen ändring.

Hur skall korrekt inställning se ut? (Kanske jag har råkat ändra nåt... Sc:,h)

Eller är min elpatron trasig eller mätaren?
Titel: SV: Mätarfel, inställningsfel eller Elpatron trasig?
Skrivet av: Carl N skrivet 01 februari 2016, 20:25:25
Tryck igång XVV, du hör tydligt när elpatron klickar in.
Sen kan du se om temperaturen ökar i VVB?
Titel: SV: Mätarfel, inställningsfel eller Elpatron trasig?
Skrivet av: bopakoster skrivet 02 februari 2016, 18:01:14
Tack Carl, det funkade, temp steg och elpatrontiden ökade från 840 till 841h så patronen mår bra.
Återstående fundering, funkar ebolavärmningen var 14 dag?
Titel: SV: Mätarfel, inställningsfel eller Elpatron trasig?
Skrivet av: Smurfen. skrivet 02 februari 2016, 18:39:15
Det är nog legionella du menar och går det lite kwh varje gång kan det ju ta några körningar innan mätaren reagerar.
Titel: SV: Mätarfel, inställningsfel eller Elpatron trasig?
Skrivet av: bopakoster skrivet 02 februari 2016, 23:50:51
Just så Smurfen, mittåt, legionella förstås.  tummenupp