|
Ämnessammanfattning
Skrivet av: Håkke
« skrivet: 25 september 2016, 23:27:33 »
Ingen! Skall jag vara ärlig tex när jag har kanske 130 mil framför mig, så handlar jag maten på ICA, där de har salladsbuffen. Där plockar jag i en massa proteiner, sen blir jag inte trött efter en blodsockerchock och kan fortsätta att köra skärpt!
Tycker det är en god blandning de har i salladsbuffén hos Ica mfl, men det blir ockerpris på pastan så den brukar jag fuska med och lägga till själv hemifrån om möjlighet finns
Skrivet av: leifa.k
« skrivet: 25 september 2016, 00:31:55 »
Ingen! Skall jag vara ärlig tex när jag har kanske 130 mil framför mig, så handlar jag maten på ICA, där de har salladsbuffen. Där plockar jag i en massa proteiner, sen blir jag inte trött efter en blodsockerchock och kan fortsätta att köra skärpt!
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 19 augusti 2016, 10:16:47 »
Jag har hört ett rykte om att kedjan Big Boy kom till för att man skulle kunna öppna fler restauranger på orter där myndigheterna inte ville ha mer än en Max-restaurang. Men det är som sagt ett rykte, jag kan inte gå i god för ev sanningshalt.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 18 augusti 2016, 10:49:56 »
Det kan jag tänka mig. (Har för mig att Max och Big Boy hade nåt kuckel ihop, eller att han som startade Big Boy på något sätt hade insyn i max och kopierade friskt, men kan minnas fel) Tror nog att det utvecklas mer och mer mot att de har egna recept nu, jämfört med för typ 10 år sedan. Mycket enklare med allt sånt nuförtiden än det var förr. Helt klart är dock att dressing kan skilja mycket i smak mellan olika tillverkare. Nästan obegripligt mycket faktiskt, finns många mindre goda hamburgerdressingar om man köper nåt uddamärke.
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 18 augusti 2016, 10:32:38 »
Den grossist som jag en gång i tiden hade insyn i levererade samma dressing åtminstone till Max och Big Boy.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 18 augusti 2016, 08:33:32 »
Om jag drev snabbmatsrestaurang skulle jag aldrig köpa dressing av en leverantör som inte kunde tweaka receptet som jag vill ha det. Att max, frasses och macdonalds har samma dressing finns inte på kartan, däremot finns det kanske en massa fristående mindre hak som har samma dressing bara för att det blir för dyrt/svårt att ta fram en egen smak.
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 18 augusti 2016, 08:23:53 »
Jo, men det kan vara stora skillnader ändå. Förmodligen är det inget speciellt med just Frasses dressing, jag vet från säker källa med god insyn att grossister som levererar till gatukök har en enda sorts dressing i produktion, den är "vit", för att göra den "rosa" blandar man i 5 % ketchup, och så tappas den upp i förpackningar med olika märkning beroende på till vilken kedja den ska levereras.
Det mesta av texterna på en hamburgerkedjas hemsida är helt enkelt tomt sälj- och reklamsnack, förmodligen skrivet av en reklambyrå och ansvariga inom kedjan har kanske inte en aning om vad som står på hemsidan.
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 17 augusti 2016, 21:54:41 »
Som jag försökte skriva tidigare, så är det fullt normalt med stora skillnader mellan olika hamburgerställen i samma kedja när det gäller t ex Frasses, Fyrkanten och Sibylla. De är ju inte lika hårt centralstyrda som t ex Max, Big Boy och de utländska kedjorna utan den lokale franchisetagaren har möjlighet att - på gott och ont - sätta sin egen prägel på maten och haket.
Ah, okej. Men samtidigt så måste ju den lokala franchisetagaren erbjuda maten från hemsidan och väl använda vissa ingredienser som t.ex. Frasses original-Dressing osv. http://frasses.se/#!/maten/menyer/skrov-royal-vasterbottensostDet här är ingen vanlig burgare. Det är en burgare tillagad med passion. Utvecklad och framtagen med många års erfarenhet i ryggen. Vi är inte först och definitivt inte sist. En burgare är trots allt – en burgare. Men när två tjocka skivor nötkött av högsta kvalitet möter vällagrad Västerbottensost då skapas en burgare utöver det vanliga. Toppa det med vår egen original-dressing, nyrostat sesambröd och krispig isbergssallad så har du Skrov Royal. Vi vill helt enkelt bevisa att vi är bäst på det vi gör – burgare med smakupplevelse i fokus.
Vår nya burgare har dessutom en extra hög kötthalt, hela 98%. Vi har bara tillsatt kryddor och en liten del vatten. Det ger den en karaktäristisk smak och ett härligt bett.MAX dressingen kunde man t.ex. köpa i olika mataffärer. Då kan man t.ex. göra sin egen MAX hamburgare ...
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 17 augusti 2016, 20:59:54 »
Som jag försökte skriva tidigare, så är det fullt normalt med stora skillnader mellan olika hamburgerställen i samma kedja när det gäller t ex Frasses, Fyrkanten och Sibylla. De är ju inte lika hårt centralstyrda som t ex Max, Big Boy och de utländska kedjorna utan den lokale franchisetagaren har möjlighet att - på gott och ont - sätta sin egen prägel på maten och haket.
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 17 augusti 2016, 20:43:18 »
Kan också vara så att Ewald inte är Svensk, så han har inte rätt "smakkultur". Mer "Svensk grillkiosk" än Sibylla finns väl inte? Å andra sidan var ju Sibylla en grekisk spåkvinna, så hur Svenskt kan det vara...
Nej, den Sibylla restaurangen där jag åt en hamburgare en gång hade inte de basta hamburgarna. En annan Sibylla restaurang i Stockholms län hade bra hamburgare. Men som sagt, Frasses hamburgare är goda ... och Frasses kommer ju från Norrbotten
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 15 augusti 2016, 23:09:32 »
Kan också vara så att Ewald inte är Svensk, så han har inte rätt "smakkultur". Mer "Svensk grillkiosk" än Sibylla finns väl inte? Å andra sidan var ju Sibylla en grekisk spåkvinna, så hur Svenskt kan det vara...
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 15 augusti 2016, 12:03:30 »
Ewald Om hamburgaren på en Sibylla skulle smaka urk Är det fel på den som stekt den ! Bara Att lämna in den i luckan igen !
en Sibylla med stekt lök och smältost Då känns det som livet återvänder 😃
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 15 augusti 2016, 11:35:55 »
Hos Frasses, liksom t ex Sibylla och Fyrkanten, brukar varje enskild restaurangägare ha bättre möjligheter än hos de största kedjorna att sätta sin egen prägel på mat och sortiment. Det kan vara både bra och dåligt. Jag har märkt att en del hamburgerställen tydligen växlar franchisekontrakt mellan de där kedjorna lite nu och då. Ett hak som hette Frasses sist man var dit kan rätt vad det är heta Sibylla, men med samma personal och i stort sett samma utbud som tidigare.
Men hos Frasses måste ju restaurangerna servera dessa hamburgare som finns på hemsidan. http://frasses.se/#!/matenInnan man går till restaurangen kan man titta på hemsidan och fundera på vad man vill äta ... Sibylla var bara urk när jag åt där sist ....
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 15 augusti 2016, 10:30:21 »
Hos Frasses, liksom t ex Sibylla och Fyrkanten, brukar varje enskild restaurangägare ha bättre möjligheter än hos de största kedjorna att sätta sin egen prägel på mat och sortiment. Det kan vara både bra och dåligt. Jag har märkt att en del hamburgerställen tydligen växlar franchisekontrakt mellan de där kedjorna lite nu och då. Ett hak som hette Frasses sist man var dit kan rätt vad det är heta Sibylla, men med samma personal och i stort sett samma utbud som tidigare.
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 14 augusti 2016, 20:49:55 »
Frasses serverar goda hamburgare!
Har testat dem idag.
Generellt verkar dock Frasses konceptet vara att driva restauranger i småstäder där det inte finns konkurrens från kända hamburgerkedjor som Mc Donalds eller MAX och där det kanske är billigare att driva restauranger (hyror etc.).
I Stockholm t.ex. finns det bara en Frasses-restaurang.
Skrivet av: Tågråttan
« skrivet: 05 augusti 2016, 01:17:47 »
Nästa gång ska jag mäta hur kall drycken är från Mc donalds utan is
Har inte varit på Donken ännu, några frukostar men ingen cola. Min nya favorit är Hamburgarprinsen, min favoritmeny är New York, extra sallad och dressing utan bröd. Där får man burkläsk till menyn. Äter nog en sån nästan 1 gång i månaden
Skrivet av: Hansson
« skrivet: 18 oktober 2015, 09:10:46 »
Förstår inte heller de som tycker man får för mycket dressing på max, finns det något tråkigare än en burgare som bara är en torr biff med torrt vitt fluffbröd?
På Max tar dressingen överhand i smaken. Vill dom dölja kött smaken?
Skrivet av: jehu
« skrivet: 17 oktober 2015, 22:06:04 »
Steak'n'bacon GL på Max var helt ok kampanj nu http://www.max.se
Skrivet av: "joka"
« skrivet: 17 oktober 2015, 14:42:21 »
Ingen som provat maten på Oves gatukök i Partille? Suverän kioskmat
Skrivet av: "joka"
« skrivet: 17 oktober 2015, 14:40:24 »
Intressant att Donken kom så lång ner Iaf så väljer jag en kombo Skulle jag välja den perfekta menyn så skulle den bestå av en kombo från tre av restaurangerna Burgaren skulle vara en Big King XXL från Burger King Likaså skulle det vara med de 9 lökringar som hör till ett mål, Burger King Pommes från Donken (den största), inget kedja slår deras pommes Och så avrundas huvudrätten med en Dubbelcheese från Donken Avslutningsvis en Vaniljkaffe från MAX Fan va sugen jag blev på mat nu Men bäst frulle i farten har fanimej Donken, oslagbart gott
Skrivet av: leifa.k
« skrivet: 06 oktober 2015, 19:52:30 »
Dom säger att kolsyran stannar kvar längre om det finns is i, Det bästa är att vi kanvälja vad vi vill ha.
Så är det. Skall man kolsyra drycken så skall den vara kall, binder mera kolsyra och håller det längre än varm dryck!
Skrivet av: Tågråttan
« skrivet: 27 september 2015, 13:47:05 »
Nästa gång ska jag mäta hur kall drycken är från Mc donalds utan is
Skrivet av: Tågråttan
« skrivet: 27 september 2015, 13:45:33 »
Isen är billigare än Colan, om det var tvärtom hade vi fått pyttelite is. Fyller man själv tar jag aldrig is, tycker den är kall länge nog ändå. Dom säger att kolsyran stannar kvar längre om det finns is i, oftast har jag ingen dryck kvar efter 10 minuter iallafall. Därför föredrar jag hellre mycket dryck nu, än en cola som blir utspädd som man kan spara en stund längre. Det bästa är att vi kanvälja vad vi vill ha.
Skrivet av: jehu
« skrivet: 27 september 2015, 12:18:04 »
I USA brukar man få en jättemugg fylld med is toppad med lite cola om man inte säger till. På den tiden gillade vi Jackinthebox. Min kusin föredrog Whataburger. Men efter ett tag började man längta efter husmanskost. Kroppen skrek faktiskt efter något vällagat.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 27 september 2015, 08:55:12 »
Hellre det än ljummen cola som det brukar vara utan is.
Beror på hur fort man dricker, den är kyld i maskinen, men står den framme 20 minuter blir den ljummen. Gillar mest ställen där man får ta själv, 2-3 isbitar och resten Cola funkar bäst för mig.
Skrivet av: Mike
« skrivet: 27 september 2015, 08:49:54 »
Hellre det än ljummen cola som det brukar vara utan is.
Skrivet av: Carl N
« skrivet: 27 september 2015, 08:39:04 »
Cola utan is är ju värdelöst, cola ska vara riktigt kall och då behövs is.
Fast jag tycker inte det är så kul att få en mugg med is och en liten skvätt Cola i... Man är fortfarande rätt törstig då Colan är slut och man bara har en mugg med is.
Skrivet av: torbjorn_forsman
« skrivet: 26 september 2015, 21:01:13 »
Big Boy har mycket gemensamt med Max, det påstås till och med att kedjan ska ha startats som någon slags avknoppning eller alternativt varumärke för Max-restauranger. Helt klart är i alla fall att Big Boy och Max får sina varor levererade från samma grossister.
Skrivet av: Mike
« skrivet: 26 september 2015, 19:58:53 »
Cola utan is är ju värdelöst, cola ska vara riktigt kall och då behövs is.
Skrivet av: Zyberdude
« skrivet: 26 september 2015, 19:18:41 »
Tog båten över till umeå idag och hittade BigBoy. Helt ok hot hamburgare med så gott som helt osaltade franska och ingen is i colan.
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 31 augusti 2015, 22:13:55 »
"Solna Korv" finns det också. Det är mer ett gatukök.
Har ätit lunch på MAX idag. Men Burger King smackar bättre. MAX burgarna smackar delvis efter ingeting ...
Skrivet av: Thelemorf
« skrivet: 19 augusti 2015, 02:40:13 »
Lite märkligt att ha alternativet "annan" (fristående gatukök) med som alternativ i "vilken hamburgerkedja gillar ni mest" I mitt tycke så är Max det primära valet när det gäller kedjehamburgare, huvudsakligen för att jag uppskattar deras brödet (har helt tappat lusten att äta det megavita totalt smaklösa flufluffbröden som de flesta andra serverar) men även pga smak och "köttkvalite". McD och BurgerKing är samma smaklösa skit där det känns som att hamburgaren är gjord på en bas av papper, och på BK så smakar den även gasol.. Sibylla är ju vä'ldigt varierande beroende på vilken restaurang man går på. Bland favoriterna är annars Järnvägsgrillen i Luleå Förstår inte heller de som tycker man får för mycket dressing på max, finns det något tråkigare än en burgare som bara är en torr biff med torrt vitt fluffbröd?
Skrivet av: Paxmax
« skrivet: 16 augusti 2015, 21:23:47 »
Oerhört komplicerad fråga.. Gillar McD's hastighet i leveranser, dock slarvas det(saknas eller felexpiderat) i uppskattningsgsvis 10% av ordrar i drivethrough. Smaken.. mjaaa, klart ätbart men inte toppen. Burger King har lite bredare sortiment tycker jag, modigare smaker goa pommes. Hastighet är ok. Max har bäst shake om man räknar deras lyxshake av snabbmatsfalangerna. Goa saftiga burgare. Hastigheten är lite sisådär i drivethrough. Bojkottar dock MAX pga deras anställningspolicy så de går bort 100%. Sibylla varierar ganska bra beroende på var man köper men har aldrig fått fel och det som serverat har smakat något mellan bra till toppen! Avsaknad av drive-through(där jag varit iaf) är väl ett minus liksom serveringshastigheten. Så, Sibylla (och Max) räknas nästan "medel"snabbmat. I "andra" gatukök har man fått både höjdare och skandaler. Såå... pjaa... Sibylla ger jag nog min guldstjärna.
Skrivet av: Hansson
« skrivet: 16 augusti 2015, 15:05:09 »
Max gillar jag inte. Så jäkla mycket dressing på deras burgare. Favoriten är http://burgarbussen.se/Fast det blir ju inte så ofta man råkar vara i närheten av den
Skrivet av: scoutman
« skrivet: 03 augusti 2015, 20:23:15 »
Max i Sctaaan , (Skellefte). Helst en "Jocke-burgare" dvs vanlig burgare gjord av chefen där. Dessutom utomordentlig service av Claes, serveringsvärd (tyvärr lite för mycket SAIK snack ibland ). Gratis norran!! . STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORT minus på MAX är att gratis kaffe efter målet är borttaget. ///Oj ja jag äter lite för ofta (mindre nu) där . Tidigare ca 1 ggr/v.
Skrivet av: Rickard
« skrivet: 03 augusti 2015, 14:43:38 »
IKEA Haparanda som är vårt närmaste IKEA behöver inget p-hus för att hålla bilarna kalla, däremot hade det varit bra för att hålla dem is och snöfria. Finns bara stor parkering utomhus. Är väl inte heller en hamburgerkedja, så på så sätt är det dessutom off-topic.
Håller med om att SUNES i Piteå är bra, men det är väl sibylla egentligen, eller?
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 03 augusti 2015, 14:39:46 »
Nja alla Ikea har inte p garage
Överhettad bil. ? AC! Tar inte lång tid att kyla ner bilen om den ens blev varm .
Men åk du till Ikea Ewald, personligen väljer jag en bra lunchrestaurang Med varierat och hemlagat kost . Finns några kvar . C C
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 03 augusti 2015, 07:09:07 »
IKEA går fort och dessutom har IKEA ett parkeringshus, då slipper man överhettade bilar när det är varmt ute :-)
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 02 augusti 2015, 21:46:43 »
det serveras annan mat en bara pannbiff/ hamburgare på en restaurang. det är en skillnad. kö på en sibylla, det går blixtsnabbt olle. den tid det tar att parkera bilen på en ikea parkering och gå in i "djävuls portarna" trängas bland folk då väljer jag sibylla direkt om inte det finns en bra vanlig Lunchrestaurang i närheten . med det är jag cc
Skrivet av: Olle61
« skrivet: 02 augusti 2015, 21:30:17 »
IKEA går snabbt, kö kan det vara överallt. Rund maträtt av köttfärs=restaurang. Platt maträtt av köttfärs=snabbmat. Jag ser inte den avgörande skillnaden.
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 02 augusti 2015, 21:14:13 »
men Ewald tycker nog du tänker fel här... du kan inte blanda recentionerna på en restaurang och snabbmat.
cc
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 02 augusti 2015, 20:53:01 »
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 02 augusti 2015, 20:32:53 »
Ikea restaurang Ewald går inte att jämföra med en bra Lunchrestaurang.. Tycker inte heller att man kan jämföra ikeas restaurang jämte snabbmaten,, håller med Jehu ,Finns en del bra kina restauranger med,, cc
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 02 augusti 2015, 20:13:23 »
Asiatiska restauranger kan vara ngt för alla :-) ....
Skrivet av: jehu
« skrivet: 02 augusti 2015, 19:51:44 »
Pojkarna gillar Chop Chop. Dottern vill ha sushi. Ingen vill ha hamburgare. Själv gillar jag långkok. Nya tider kort sagt.
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 02 augusti 2015, 19:32:51 »
Nja, egentligen gillar jag IKEA restaurangen mer än dessa snabbmatkedjor. Men den här veckan har jag tetstat dem :-).
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 02 augusti 2015, 18:11:30 »
Dem felen Ewald beror på den lokala kiosken Vill du ha värmt bröd eller kallt är det så bra Att man säger till och sen får du den precis som Du vill ha den . I mina krokar finns det 4 Sibylla i närheten 3 av dom håller toppklass . Den 4 vet inte hur dom som står där Klarar att komma till jobbet . Den får IG ! Men det beror på personalen Och inte på produkten Cc
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 02 augusti 2015, 17:46:41 »
Bland annat var brödet kallt .... ... de har inte stekt/ värmt det ....
Skrivet av: cocacola
« skrivet: 02 augusti 2015, 17:29:41 »
Men Ewald . B K. Smakar ny grillat . Det är ingen kolgrill Dom grillar hamburgarna i . Så fort det är Rökarom i maten protesterar Magsåret / magkatarren . Den enda hamburgare Jag kan äta utan att tooook ! Dopa mig med Losec Är Sibylla . Det måste bero på innehållet Och att dom är utan rökarom. Sibylla. Cc
Skrivet av: Ewald
« skrivet: 02 augusti 2015, 16:58:28 »
Har nu testat Sibylla. Lokalen dvs. stugan här duger! Det finns tillgång till Internet (WLAN) och el uttag. Hmm.... men Burger King har de godaste hamburgarna
|
|
|